Jiřina Bohdalová: SLZY v očích a omluva!

Jiřina Bohdalová 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

23. září 2019 15:41

Jiřina Bohdalová je výborná herečka, ale také mimořádně silná žena, to však neznamená, že v její tváři nikdy neuvidíte slzy. Legendární herečku naposledy dojala vzpomínka na zesnulé kolegy, se kterými toho hodně prožila.

Je to sice už osm let, co odešel jeden z jejích nejbližších přátel a kolegů, Jiřina Bohdalová se přesto na nedávném křtu knihy o zesnulém scénáristovi Jiřím Hubačovi (†82) dojala až k slzám. Podle týdeníku Sedmička ji rozplakala úvodní píseň z pera dalšího zesnulého kamaráda, skladatele Petra Hapky.

„Já se omlouvám,“ reagovala údajně osmaosmdesátiletá herečka poté, co píseň dohrála, zatímco si utírala slzy, které jí stékaly po tváři. Chvíli se pak muselo počkat, než Bohdalová sebrala síly na pokračování akce, během které vyprávěla vtipné historky, v nichž figuroval i legendární scénárista.

Hubač patřil k nejuznávanějším autorům původní televizní tvorby a úzká spolupráce s renomovanými režiséry mu umožnila psát role přímo pro konkrétní herce, mezi které se řadila i Jiřina Bohdalová.

Scénárista je kupříkladu autorem dramatu Fany o slaboduché padesátnici, kterou ztvárnila právě legendární herečka. Bohdalová za ztvárnění této postavy získala v roce 1995 jednoho ze dvou Českých lvů za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli.

Témata: Jiřina Bohdalová hubač jiří