Vyznamenání pro nemocného Gotta? Zeman nechce rušit!

Karel Gott - Miloš Zeman 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

22. září 2019 21:12

I prezidenta Miloše Zemana zasáhla informace o další vážné nemoci zpěváka Karla Gotta, kterému ještě před několika týdny přál hodně štěstí a zdraví k 80. narozeninám. Hlava státu nyní znovu promluvila o možném vyznamenání Mistra. Jak to s ním bude?

Když Karel Gott v červenci slavil osmdesátiny, Miloš Zeman mu k životnímu jubileu blahopřál. Prezident si ovšem na legendárního zpěváka vzpomněl i v těžké chvíli, kdy oznámil, že trpí akutní leukémií.

Jak vás stars24.cz informoval, Zeman Gottovi popřál, aby s nemocí bojoval. Vzápětí potvrdil, že zváží udělení vyššího státního vyznamenání, než které Mistrovi v roce 2009 udělil jeho předchůdce Václav Klaus. „Ale nejspíš až příští rok. Teď už je ten seznam uzavřený,“ uvedla hlava státu.

Zeman si evidentně snaží držet přehled o Gottově stavu i nadále. Populárnímu zpěvákovi se údajně v předcházejících dnech přitížilo, kvůli oslabené imunitě se musí dost omezovat. Prezident se znalostí těchto informací přispěchal s dalším odůvodněním odkladu vyznamenání na příští rok.

„Pokud vím, tak Karel Gott odmítá veškeré návštěvy, a nechci ho tedy vyrušovat tím, že by musel do Vladislavského sálu přebírat vyznamenání,“ prohlásil Zeman ve vysílání televize Barrandov.

Témata: Karel Gott Miloš Zeman