Karel Gott a leukémie: Nečekaná PODPORA!

Karel Gott 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

21. září 2019 16:11 | Aktualizováno: 21. září 2019 23:49

Karel Gott se v boji s akutní leukémií může opřít o podporu přátel a fanoušků, jeden vzkaz jej ale musel obzvlášť potěšit. Na Bertramku dorazil od muže, který zákeřnou nemoc před lety sám přemohl.

Minulý týden Karel Gott přiznal, že opět bojuje se zákeřným nádorovým onemocněním, tentokrát jde o akutní leukémii. Sílu na boj s chorobou bere i ze vzkazů přátel a fanoušků, za které už na sociální síti řádně poděkoval. Obzvlášť jeden jej ale musel zahřát u srdce.

Přišel ze Španělska, od manažerky slavného operního pěvce Josého Carrerase. „Právě sedím s panem Carrerasem. Všichni posíláme ta nejlepší přání. Myslíme na vás a doufáme, že se brzy zotavíte,“ vzkázala na Bertramku podle Blesku Rosi Pritzová.

Carrrerasovi byla na vrcholu kariéry, v roce 1987, rovněž diagnostikována leukémie, přičemž lékaři mu dávali jen malou šanci na vyléčení a přežití. Po tvrdé léčbě skládající se z radioterapie, chemoterapie a autotransplantace kostní dřeně se mohl Carreras opět vrátit na svou profesionální uměleckou dráhu.

V následujícím roce pak založil Fundación Josep Carreras contra la leucemia (Nadace José Carrerase proti leukemii), která ekonomicky podporuje výzkum leukémie a která spravuje banku dárců kostní dřeně. Shodou okolností se v roce 2010 stal Gott českým patronem nadace.

Témata: Karel Gott José Carreras