Karel Černoch: Před deseti lety prohrál nejtěžší bitvu života

Jiří Wimmer a Karel Černoch

Autor: Renata Schnabelová, stars24.cz

30. prosince 2017 6:03

Je tomu již neuvěřitelných deset let, co nás nezapomenutelný rokenrolový zpěvák a muzikálový herec Karel Černoch (+64) navždy opustil. Zákeřná rakovina, se kterou bojoval oblíbený zpěvák celá léta, byla pro něj bohužel nakonec smrtelná.

Těsně před svým skonem promluvil veřejně o tom, co ho na světě těší nejvíce, potom, co už věděl, že smrt je pro něj nevyhnutelná. "Strašně mě těší, že můj syn je otcem dvou dětí, že dcera studuje vysokou školu a zpívá. Každému rodiči se může a nemusí splnit sen, že mu děti vrátí, co do nich vložil a umožní mu být na ně hrdý, mít dobrý pocit sounáležitosti, že je dobře vychoval. Mně se to splnilo a to je pro mě štěstí."

Dcera Tereza, kterou známe především z dnes už nefungující dívčí skupiny Black Milk, má dnes už samozřejmě dostudováno, stále se živí zpěvem a před třemi lety se stala maminkou. Černochův syn Marek zase zanechal pilotování dopravních letadel a dal se na politiku.

Karel Černoch se dostal do povědomí lidí především působením v rokenrolové kapele Juventus, kde se kromě hudební stránky podílel i na tvorbě textů. Později se stal zpěvákem spíše středního proudu a v televizi se objevoval například v pořadech Evy Olmerové, později se přidal ke kapele Country beat Jiřího Brabce, ve které působila například Naďa Urbánková.

Jako muzikálový herec hostoval také v Divadle Semafor, v dalších divadlech pak například v představeních Evita, Bídníci či Hrabe Monte Cristo. Jako komik zase vystupoval po boku herce Jiřího Wimmera, kde vzniklo jejich velké přátelství.

Nečekaná Wimmerova smrt pod koly autobusu v roce 2001 Černocha velmi zdrtila. O tři roky později byl sám účastníkem autonehody, při níž vyvázl bez trvalejších následků, ale zahynul při ní jeho mladý kamarád a velmi talentovaný zpěvák Patrik Stoklasa (+22).

Nezapomenutelnému Karlu Černochovi by bylo 74 let.

Témata: Karel Černoch Jiří Wimmer