Aleš Cibulka narovinu: Život jsem si pos**l prací!

Aleš Cibulka

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

20. září 2019 10:44

Aleš Cibulka před časem ze dne na den zmizel z televizní obrazovky, což zprvu vysvětloval tím, že práce bylo prostě už moc. Mluvil pravdu, ale jen zčásti. Nakonec se totiž ukázalo, že za jeho televizní pauzu mohlo něco jiného.

Někdy v polovině srpna letošního roku se moderátor Aleš Cibulka rozhodl promluvit o tom, že před lety zmizel z televizní obrazovky kvůli syndromu vyhoření, který se mu povedlo překonat až s pomocí odborníků z oboru psychiatrie. V knize Vyhořet může každý pak zašel ještě do větších detailů.

Populární televizní uvaděč v ní popisuje, jak náhle u něj došlo ke zlomu. „Míval jsem energie na rozdávání, v každé situaci jsem si věděl rady a dobrá nálada mě neopouštěla,“ líčí Cibulka výchozí situaci.

„Najednou jsem ležel doma, spánek střídalo bdění a k návštěvě toalety jsem se odhodlával dlouhé hodiny, protože těch několik metrů, které mě od ní dělily, se zdály jako nezvládnutelný maraton,“ popisuje moderátor v knize. Nakonec musel navštívit takové kapacity, jakými jsou Jan Cimický či Radkin Honzák.

„Pan psychiatr Radkin Honzák mi poradil, abych si psal deníček na téma: Jak jsem si posral život prací,“ přiznal moderátor, kterému odborníci doporučovali i jiné způsoby terapie. „Dostával jsem rady typu – udělejte si tři drobné radosti denně, vzpomínejte na spolužáky, nezůstávejte v posteli,“ dodal Cibulka.

Témata: Aleš Cibulka