Karel Gott šokoval CELÝ SVĚT! Tohle ale nikdo nečekal!

Karel Gott 13

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

18. září 2019 9:28 | Aktualizováno: 20. září 2019 15:35

Zpráva o akutní leukémii, kterou trpí Karel Gott, se rozšířila do celého světa. Hojně o ní informovala evropská média, ale i noviny z těch nejvzdálenějších koutů Země.

Slova, která se do srdcí fanoušků zabodla jako nůž. Karel Gott před pár dny na sociální síti přiznal, že opět trpí rakovinou. "Zhruba před rokem a půl se u mě objevila porucha krvetvorby v podobě myelodysplastického syndromu," uvedl Gott a doplnil, že i přes několik druhů léčby přešlo toto onemocnění v uplynulých měsících v akutní leukémii.

"Podstupuji ambulantní léčbu a dojíždím do nemocnice na kontroly, v rámci kterých lékaři sledují můj celkový zdravotní stav," dodal na Facebooku. Gott, který je nejslavnějším českým zpěvákem populární hudby, zároveň požádal média o respektování rodinného soukromí.

Navzdory jeho přání si zprávy o Gottově nemoci všimla média z celého světa. Hojně o ní informovaly slovenské servery a německé noviny, kde je Gott velmi dobře známý. Dostal se ale i na stránky například maďarských deníků.

Server 24.hu uvedl, že Gott je "neoblíbenějším českým zpěvákem, který je desetiletí známý a uznávaný i v zahraničí". O jeho nemoci ale informovaly i populární servery MTI nebo NLC.

Gottovy nemoci si všimla i americká média a agentury včetně AP a AFP, ale překvapivě i novináři z druhého konce světa. Například malajsijský server MalayMail Gotta nazval "Sinatrou východu", který se proslavil v Německu například písní Včelka Mája.

Témata: Karel Gott