Čvančarová otevřeně o smrti rodičů: Bolesti, stres a strach!

Čvančarová, Jitka 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

17. září 2019 13:35 | Aktualizováno: 17. září 2019 13:42

Jitka Čvančarová otevřeně promluvila o svém nelehkém životním údělu, její rodinu postihlo v nedávné i vzdálenější minulosti několik tragédií. Populární herečka přišla o oba rodiče za politováníhodných okolností.

Jak vás stars24.cz informoval minulý týden, Jitka Čvančarová v rozhovoru pro magazín WHAT promluvila o tragédii v rodině – nečekaném skonu otce. „Táta byl jediný, o kterého jsem se nikdy nebála, a přesto odešel brzy, tragickou smrtí, zabil ho elektrický proud,“ prozradila redakci časopisu. Před dvěma lety se pak musela vypořádat i s odchodem maminky.

Herečka se o svou těžce nemocnou matku Jitku, které lékaři diagnostikovali krevní chorobu, dlouho starala. V posledním roce jejího života bohužel onemocnění přešlo v akutní leukémii. „Během dvou let jsme doprovázeli Petrova tatínka a pak mou maminku,“ posteskla si později podle Aha!.

„Ke konci vážila sice pouhých pár desítek kilo, ale každý, kdo má zkušenost s ležícím člověkem, ví, jak těžké je manipulovat s bezvládným tělem. Trpěla velkými bolestmi, dusila se,“ popsala hvězda Nabarveného ptáčete strastiplné chvíle magazínu Marianne.

Herečka dělala všechno pro to, aby mamince odchod na onen svět usnadnila. „Chtěla jsem jí co nejvíce pomoct od bolesti a stresu, aby odešla doma, smířená a milovaná. Musela jsem se zdravotnicky dovzdělat, naučit se injekčně podávat léky, zavádět kanyly, pracovat s kyslíkem,“ vylíčila to Čvančarová.

Témata: Jitka Čvančarová