Karel Gott a zákeřná leukémie? Naděje přichází z USA!

Karel Gott 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

17. září 2019 10:01 | Aktualizováno: 17. září 2019 16:16

Karel Gott statečně svádí boj s akutní leukémií, v níž v uplynulých měsících přešla lékaři diagnostikovaná porucha krvetvorby, na kterou nezabrala žádná léčba. Podle některých odborníků teď přichází šance na záchranu Mistrova života z USA.

Karel Gott minulý týden zaskočil Česko oznámením, že trpí akutní leukémií. Podle nejnovějších informací se navíc jeho stav v posledních dnech zhoršil natolik, že musel zrušit pozvání lidem, které pozval na návštěvu na Bertramku. Podle odborníků by mohly Mistra spasit léčebné metody známé ze zámoří.

Lékař oslovený eXtra.cz konstatuje, že Gottova situace je velice vážná a výsledky léčby se nedají dobře odhadovat. „Vyšší věk pacienta sice zaručuje nižší agresivitu nemoci, zároveň si ale lékaři nemohou dovolit příliš agresivní a u mladšího pacienta často účinnou léčbu. Při oslabené imunitě pacienta by to pro něj bylo nebezpečné,“ upozornil server expert.

„V úvahu přichází velmi nákladná biologická léčba, zvlášť ta ze Spojených států vykazuje velmi příznivé výsledky i u vážnějších forem akutní leukemie, nicméně ani lékaři nejsou všemohoucí,“ pokračuje odborník.

Lékař se především z jednoho důvodu neodvažuje tipovat, jaké jsou Gottovy naděje na uzdravení. „Nicméně bez znalosti pacientovy dokumentace bych si netroufl tvrdit, jak na tom skutečně je a jakou má naději,“ dodal na závěr.

Témata: Karel Gott