Dagmar Havlová končí? Nastal zvrat hodný divadelních prken!

Dagmar Havlová v rozhovoru pro ČT 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

13. září 2019 16:19

Dagmar Havlová počátkem týdne zaskočila divadelní scénu oznámením, ze kterého vyplývalo, že se s „prkny, co znamenají svět“ definitivně loučí. Jenže nakonec nastal zvrat hodný divadelních prken. Bývalá první dáma si to rozmyslela?

V pondělí vás stars24.cz informoval, že Dagmar Havlová má podle všeho v plánu se po 40 letech rozloučit s prkny Divadla na Vinohradech. „Myslím, že už nastal čas v nejlepším odejít,“ pronesla mimo jiné vdova po exprezidentovi Václavu Havlovi v rozhovoru pro ČT. Jenže po několika dnech se ukazuje, že došlo k informačnímu šumu.

Podle populární herečky je za to zodpovědná veřejnoprávní televize. „Ráda bych ukončila spekulace o ukončení mé divadelní kariéry, které vznikly tím, že ČT neodvysílala můj rozhovor celý,“ cituje Havlovou web deníku Blesk.

„Na otázku pana Jiřího Svobody, proč odcházím v plné síle, jsem totiž odpověděla zcela pravdivě, mimo jiné: ‚Ráda budu svá představení dohrávat, bude-li mi to umožněno vedením divadla,‛“ uvedla bývalá první dáma a naznačila, že se s Vinohrady rozhodně neloučí.

Diváci si tedy mohou oddechnout, ačkoliv Havlová už nebude stálou členkou souboru. „Není to nic nového, v divadle je herců, kteří tam vystupují jako hosté, hojně. Hereckou kariéru neukončuji, do důchodu se nechystám. Jak dlouho bude trvat zájem diváků, tak dlouho jsem připravena hrát,“ vzkázala na závěr.

Témata: Dagmar Havlová