Nabarvené ptáče? Marhoul odešel z premiéry… Nemohl jinak!

Václav Marhoul 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

13. září 2019 8:49

Film Nabarvené ptáče sice reprezentoval českou kinematografii na festivalu v Benátkách, ale zároveň ho předchází pověst snímku, který někteří diváci nezvládnou dokoukat do konce. Na české premiéře to nedokázal ani režisér Václav Marhoul. Co se stalo?

Jak vás stars24.cz informoval, tento týden se uskutečnila dlouho očekávaná česká premiéra filmu Nabarvené ptáče. Ten z předchozích zahraničních projekcí předchází pověst snímku, z něhož někteří diváci odchází již před koncem. A světe div se, v Praze z promítání odešel i sám režisér.

Václav Marhoul to přiznal ve vysílání Českého rozhlasu, když odpovídal na dotaz, jaká byla tuzemská premiéra. „Nevím. Já jsem včera ten film uvedl, odešel z pódia, nasedl do auta a okamžitě odjel,“ překvapil filmař. „Já jsem tam prostě nemohl zůstat,“ dodal.

Režisér prozradil, že si navíc vypnul mobilní telefon, který znovu zapnul až druhý den. „A první telefonát mě ale teda absolutně zničil. Zavolal mi kolega producent Honza Bílek, s kterým jsme kdysi dělali na filmu Postel, a řekl mi ,Václave!‘ a potom se rozplakal,“ popsal dojemnou chvíli.

Z některých recenzí, které mluví např. o „pornografii násilí“, si velkou hlavu nedělá. „Londýnský bulvár The Sun píše ještě horší věci. Tam jsou výkřiky jako sadismu a tak. Ta redaktorka to nicméně absolutně zvojtila. Napsala tam, že lidé utíkali z kina, což nebyla pravda, zakopávali o sebe na schodech, marně hledali dveře,“ vysvětlil Marhoul na rozhlasových vlnách.

Témata: Václav Marhoul Nabarvené ptáče