Karel Gott a leukémie: Co na to jeho psychika?

Karel Gott

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

13. září 2019 8:23 | Aktualizováno: 13. září 2019 9:24

Karel Gott včera oznámil, že opět bojuje s život ohrožujícím nádorovým onemocněním. Při snaze uzdravit se hraje klíčovou roli také psychika. Zpěvákova nejstarší dcera Dominika prozradila, v jakém rozpoložení její otec je.

Karel Gott včera zaskočil Česko oznámením, že trpí akutní myeloidní leukémií. Už během prvních 24 hodin dostal spoustu povzbudivých vzkazů od známých osobností i obyčejných fanoušků, největší oporou mu však bezpochyby bude vlastní rodina. Včetně nejstarší dcery Dominiky, která dlouhodobě žije ve Finsku.

„Táta mi o leukemii řekl,“ přiznala Blesku. „Jsem moc ráda, že zněl vesele. Vím, že bude zase v pořádku,“ je přesvědčená Dominika, které Mistr v předvečer oznámení sám zavolal, aby předešel tomu, že se špatné zprávy dozví až z médií.

O co opírá svou bezmeznou víru v tatínkovo uzdravení? „Už jednou tu nemoc porazil, on to zvládne znovu. Je to bojovník a já mu věřím. Hlavní je, že je veselý. Musí se teď hodně smát, být dobře naladěný,“ řekla deníku Gottova nejstarší dcera.

Ona sama si prochází těžkým obdobím, nedávno si přiznala problém s alkoholem. S otcem se tak mohou navzájem podporovat, ač pouze na dálku.

„Nepojedu v dohledné době do Česka. Snažím se sama léčit a tatínek má kolem sebe skvělé lidi, co se o něho postarají. Hlavně Ivana ví, co dělá, a neumím si vedle táty představit nikoho lepšího. Oni to spolu zvládnou a já mu budu dělat radost odtud,“ vzkázala Dominika.

Témata: Karel Gott Dominika Gottová