Karel Gott zaskočil Česko: Není to poprvé... Takhle svádí boj o život!

Karel Gott 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

12. září 2019 17:51 | Aktualizováno: 12. září 2019 19:44

Karel Gott dnes ráno nepříjemně zaskočil Česko i řadu okolních zemí, když přiznal, že opět bojuje s život ohrožujícím nádorovým onemocněním. Mistr ovšem svedl boj o život v minulosti už několikrát. Zatím vždy úspěšně...

Zpěvák Karel Gott dnes zaskočil fanoušky oznámením, že trpí akutní myeloidní leukémií. Zdraví ovšem trápí mnohonásobného Zlatého slavíka opakovaně. 

Od chvíle, co Gott v březnu 2016 oznámil, že zvítězil nad rakovinou mízních uzlin, která by jej podle jeho nedávného vyjádření ještě na začátku tisíciletí dozajista připravila o život, se zdravotních komplikací prakticky nezbavil.

Cyklicky se u něj opakují respirační onemocnění, jako jsou záněty horních cest dýchacích či záněty průdušek. V lednu 2017 zase legendární zpěvák bojoval se silnou chřipkou, s níž se tělo oslabené rakovinou potýkalo poměrně dlouhou dobu.

Oslabená imunita pak stála za zrušením původně plánovaného megakoncertu v O2 aréně, kde Gott běžně slavil životní jubilea. Náhradou za něj mělo být v červenci odvolané vystoupení na festivalu ve Vesci u Liberce. Mistra tehdy skolil akutní zápal plic, pravděpodobně už šlo o projev vážnějších potíží, které přiznal dnes.

Zpěvák se v posledních letech ocitl také na operačním sále, a to hned v roce, kdy zdolal rakovinu. Nejprve mu lékaři zanořili zpět dříve operované střevo. Poté absolvoval i dlouho dopředu plánovanou operaci páteře. Gott se dal zatím vždy dohromady, nezbývá než mu popřát, aby to platilo i tentokrát.

Témata: Karel Gott