Karel Gott a leukémie: Jsem nemocný, ale nelitujte mě... Celebrity a fanoušci jsou zdrceni!

Karel Gott 14

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

12. září 2019 8:04 | Aktualizováno: 12. září 2019 19:43

Karel Gott přiznal, že má vážné zdravotní problémy! Až na přímý dotaz prozradil, že trpí akutní myeloidní leukemií. I když byl poslední dobou několikrát nemocný, nikdo si nemyslel, že je na tom až tak zle! Sám zpěvák ale ujišťuje, že boj s nemocí nevzdává a že pokračuje ve své práci.

Karel Gott přiznal, že o akutní leukémii promluvil proto, že dostal konkrétní dotaz, který se týkal jeho zdravotního stavu. „Ptali se na to, jestli se mi vrátila rakovina a jestli podstupuji léčbu. Abych předešel spekulacím, rozhodl jsem se na jejich dotaz odpovědět a cítím potřebu sdělit svou situaci i vám,“ píše Gott v prohlášení, které je určeno jeho fanouškům.

Zdravotní problémy měl Gott už v minulosti, veřejnost se o nich ale vždy dozvěděla až se zpožděním. „Nechtěl jsem vás zatěžovat svými problémy, nejsem ten, který by o svém soukromí, zvláště zdraví, veřejně sám mluvil a nechával se tak litovat. Se svou nemocí jsem se chtěl díky špičkovému týmu prof. Trněného vypořádat sám, po boku své manželky a mých nejbližších,“ vysvětluje Gott, proč o svém stavu jen nerad mluví.

Připomněl také, že už před 4 lety kvůli agresivnímu nádoru podstoupil velmi intenzivní léčbu, která vedla k jeho úplnému vymizení. „Zhruba před rokem a půl se u mě objevila porucha krvetvorby v podobě Myelodysplastického syndromu. Přes několik druhů léčby přešlo bohužel toto onemocnění v uplynulých měsících v akutní leukémii. Podstupuji ambulantní léčbu a dojíždím do nemocnice na kontroly, v rámci kterých lékaři sledují můj celkový zdravotní stav,“ prozradil zpěvák.

Zároveň žádá o to, aby všichni respektovali soukromí jeho samotného i jeho rodiny. „Věřím, že nám média nebudou denně v patách a nebudou na nás pořádat hon, což by mohlo přitížit nejen mému stavu, ale zejména psychice mých nezletilých dcer,“ varuje Karel Gott.

Sám slavík je podle svých slov rád, že může být doma v kruhu rodiny. Boj s nemocí ale rozhodně nevzdává a hodlá se držet svých plánů. „Právě dokončuji svou autobiografii, která nakonec vyjde až zpočátku jara příštího roku. Před pár dny jsme dotočili záběry pro celovečerní dokumentární film o mém životě a přidávám i fotografii, která vznikla při natáčení,“ dodává ve vzkazu, který podepsal slovy „Váš Karel“.

Fanoušci jsou z jeho slov zdrceni. Všichni mu přejí, aby se co nejdříve uzdravil. „ Co nejsrdečněji Vám přeji, ať se brzy uzdravíte a můžete se ještě dlouho těšit ze všeho, co Vám dělá radost. Přeji hodně síly a positivní energie,“ vzkazuje například paní Alena.

„Milý Karle především vám přeji ať se zcela uzdravíte a užívejte si svých dcerušek a ženy. Především myslete na své zdraví a na nic jiného. Jinak jsme s vámi,“ přidal se k přáním pan Libor. „Z celého srdce přeji uzdravení, hrozně moc. Jste bojovník, věřím, že bude dobře,“ doufá fanynka Lucie.

„Přeji Vám, mistře, uzdravení a velkou radost z krásných dcer. Vaše písničky mi dávaly velkou radost do života a tak teď posílám sílu k uzdravení já Vám. .Bojujte, máte pro koho žít,“ píše Gottovi paní Marta. „Přeji Vám ať tu "mrchu zákeřnou" porazíte a jste zas v pořádku. Máte skvělou ženu a milující rodinu, to je ta největší síla, ze které můžete čerpat,“ napsala Gottovi paní Hanka.

Témata: Karel Gott rakovina