Jiřina Bohdalová zostuzena: Slzy a vztek, pak se to v ní zlomilo!

Jiřina Bohdalová 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

10. září 2019 13:17 | Aktualizováno: 11. září 2019 10:10

Jiřina Bohdalová je taková persona, že si k ní dnes málokterý režisér dovolí povýšenecké chování. Byly však doby, kdy si populární herečka vyslechla na place i pořádně ostrá slova. Jaký je její nejhorší herecký zážitek?

Lidmi milovaná herečka Jiřina Bohdalová se dá bez větších debat označit za národní poklad, ovšem ani ona neměla vždy na růžích ustláno. O možná jejím vůbec nejhorším hereckém zážitku povyprávěl režisér Jiří Svoboda.

Historka se pojí k filmu Ucho z roku 1970, který po zásahu cenzury skončil až do roku 1990 v trezoru. Nespokojený režisér Kachyňa se při natáčení na Bohdalovou obořil. „Začal na ni křičet: ‚Co mi to tady hrajete, vy chcete, abych vás přeobsadil? Jděte hrát do pohádek!‛“ popsal výchozí situaci Svoboda magazínu Téma.

„Říkala, že tam stála jak na pranýři, na natáčení se tehdy lidé sbíhali, takže tam na ni koukalo nějakých dvě stě tváří, zatímco Kachyňa na ni řval, ať jde hrát loutkové divadlo, že ji přeobsadí. Slzy se jí hrnuly do očí, říkala si, že uteče. Ale pak se v ní něco zlomilo a řekla si: ‚Já ti, ty mrcho, ukážu, že to zahraju!‛“ pokračoval režisér.

Zajímavé je, že Bohdalová ani poté na slavného filmaře nezanevřela. „Jiřina mi to vyprávěla jako jeden ze svých nejhorších hereckých zážitků, přitom pak ale s Kachyňou točila znovu, protože ten výsledek nakonec bere všechno,“ vysvětlil Svoboda redakci časopisu.

Témata: Jiřina Bohdalová