Jitka Čvančarová oslnila Benátky, ale… Tréma a drama!

Jitka Čvančarová 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

6. září 2019 10:41

Jitka Čvančarová oslnila filmové Benátky, kam přijela reprezentovat dlouho očekávaný film režiséra Václava Marhoula Nabarvené ptáče. Velká událost se ovšem u populární herečky neobešla bez stresu.

Poprvé po dlouhých letech je na prestižním filmovém festivalu v Benátkách český film, ač Nabarvené ptáče láká i na hollywoodské hvězdy první kategorie. Na červeném koberci však měla v Itálii své místo i Jitka Čvančarová, která ve snímku ztvárnila vesnickou nymfomanku.

Zatímco tuzemské i zahraniční recenze filmu jsou veskrze pozitivní, jedna z fanynek krutě zhodnotila červené šaty s vyzývavým výstřihem, které si populární česká herečka ve velký den oblékla. „Paní Čvančarová je krásná žena, ale bohužel takovéto nevhodné šaty jí nesluší,“ stálo na sociální síti.

Jiní fanoušci ale oponují. „Bohyně. Itálie Ti musela lehnout k nohám!“ napsala jedna herecká kolegyně. Nechyběly ani komentáře označující Čvančarovou za femme fatale. Sama herečka přitom měla z benátské anabáze velké obavy.

Vyšlo to najevo, když jí na sociální síti napsala kolegyně a kamarádka Jitka Schneiderová, že filmu a těm, kteří se na něm podíleli, drží palce. „Asi mám po dlouhý době fakt trému,“ přiznala Čvančarová. Nakonec ale všichni v čele s režisérem Václavem Marhoulem odcházeli spokojení. 

Témata: Jitka Čvančarová Nabarvené ptáče