Miliardář Karel Janeček má pletky s kriminálkou: Únos dítěte a domácí násilí!

Karel Janeček 13

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

6. září 2019 9:59 | Aktualizováno: 6. září 2019 11:08

Miliardář Karel Janeček má pořádné problémy! Jeho manželka Mariem, se kterou se rozešel, na něj podala trestní oznámení kvůli domácímu násilí a únosu!

Ještě před pár dny se Karel Janeček rozplýval kvůli výročí, které oslavil se svou partnerkou, kněžkou Lilií Khousnoutdinovou. „Dnes jsou to přesně dva roky, co jsme s Lilií učinili, věřím, to nejlepší životní rozhodnutí, kdy 21 mnichů dle místní tradice požehnali náš svazek,“ zavzpomínal.

„Bhútan je magická země, kam se určitě ještě vrátím. Jsem rád, že zrovna tam se odehrálo několik krásných a klíčových okamžiků našeho života,“ pochvaloval si Janeček.

Háček je v tom, že v té době byl a i dnes je stále ještě oficiálně ženatý s tuniskou matematičkou Mariem Mhadhbi, se kterou má filantrop a miliardář syna. Jenže o pár dní Janečkovi jeho manželka pořádně zavařila!

„Dneska jsem obzvláště rád, že sedím v letadle. Mohl jsem totiž také teoreticky sedět v předběžné vazbě na pařížské prokuratuře. To by moje bývalá (tunisanka Mariem) měla radost!“ postěžoval si na facebooku Karel Janeček.

Co se vlastně stalo? „Podala totiž na mě hned dvě trestní oznámení: Jedno "klasické" za domácí násilí, druhé však bylo mnohem peprnější: Pokus o únos mého vlastního dítěte. Svět je bohatý, děkuji za fascinující zážitek -- více jak tříhodinový výslech na kriminálce, ještě ve francouzštině,“ popsal podnikatel, co v posledních dnech prožil.

Jeho slova vyvolala velký ohlas. I proto musel Janeček vše ještě vysvětlit. „Po přečtení některých komentářů asi musím upřesnit, že obvinění jsou zcela zcestná, žádná kauza se nekoná. Škodolibost je ubohá věc,“ posteskl si.

Přesto věří, že vše nakonec dobře dopadne. „Věřím, že spravedlnost v mém případě rozhodně bude naplněna. Pouze další špína, těch už bylo a docela jsem si zvykl. Jinak v Paříži jsme měli s Lilií krásný čas,“ dodal Karel Janeček.

Vztah mezi Janečkem a Mariem je dlouhodobě špatný. český miliardář už v minulosti prozradil, že tohle manželství nemělo šanci přežít! Sice s ní prý byl na počátku šťastný, ale to se brzy změnilo. Kdyby nebylo toho, že Mariem otěhotněla, prý by se vůbec nevzali. „Jakmile Mariem byla těhotná, dala mi ultimátum, že pokud si ji nevezmu, půjde na interrupci," uvedl nedávno. 

Postěžoval si také, že nemůže svého syna svobodně vídat. „Dělám pro to vše, nicméně jeho matka systematicky narušuje naše setkání v Paříži a brání mi si ho vzít do Česka na prázdniny nebo za rodiči,“ práskl v rozhovoru pro idnes.cz Karel Janeček.

Témata: Karel Janeček Lilia Khousnoutdinova