Lucie Vondráčková drsně o rozvodu s Plekancem. Mával mi před očima směnkou ! A pak...

Tomáš Plekanec a jeho Lucie Šafářová a bývalka Lucie Vondráčková 19

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

6. září 2019 8:42 | Aktualizováno: 7. září 2019 23:58

Lucie Vondráčková neobvykle otevřeně promluvila o krachu manželství s hokejistou Tomášem Plekancem. Prozradila mimo jiné, proč před rokem spěchala do Kanady, aby tam jako první podala žádost o rozvod!

Když Tomáš Plekanec loni v létě oznámil na sociálních sítích, že jeho manželství s Lucií Vondráčkovou skončilo, byl z toho pořádný rozruch. Ještě větší poprask vyvolala o pár týdnů později informace, že hokejista randí s tenistkou Lucií Šafářovou. S tou už v tuhle dobu bydlí a na konci roku přivítají na svět prvního společného potomka.

Lucie Vondráčková teď poprvé otevřeně prozradilo, co se před rokem stalo a proč mezi ní a jejím manželem vypukla zuřivá válka! Z obou zúčastněných stran totiž přicházely často naprosto odlišné informace a o tom, jak se vše skutečně semlelo, ví jen samotní aktéři téhle kauzy.

Zpěvačka teď uznává, že její stále ještě manžel to má těžké. „Moc dobře ví, že jsem po něm nikdy nic nechtěla a starala se o kluky. O jejich vzdělání, sport i jazyky. Když mi oznámil, že od nás odchází a že máme zůstat v Česku, bylo to velmi zvláštní,“ prozradila Lucie pro server Expres.

Plekanec ihned po tomto prohlášení údajně sbalil kufry a rychle odfrčel do Montrealu přímo na tenisový Rogers Cup, na kterém hrála právě Lucie Šafářová. „My tu zůstali. Moc dobře věděl, že to jediné, o co mi jde, je vrátit se s klukama do Kanady, kde jsou doma a kde budou mít klid. Nechtěla jsem ani jeho dům, ani směnku, kterou mi mával před očima. Jen návrat do klidu,“ tvrdí teď zpěvačka.

Jediné, čím se podle svých slov provinila, bylo to, že si dovolila otce svých synů Adama a Matěje neuposlechnout. Plekanec jí totiž podle jejích slov nakázal, aby si nenajímala advokáta. „Doslova mi řekl: ‚Dám ti tohle na děti, tobě dům a směnku.‘ Já ho přitom předtím žádala, aby byl velkorysý, protože jsme spolu byli sedm let, kdy jsem se nemohla plně věnovat své profesi,“ postěžovala si Lucie, která se v minulosti věnovala dabingu, muzikálům a dalším činnostem, které kvůli životě v Kanadě opustila. „Žádala jsem ho, aby to udělal tak, abychom něco měli,“ vysvětlila Vondráčková.

I proto se prý nakonec rozhodla urychleně odletět zpět do Kanady a tam jako první pořádat o rozvod. Podle ní to byl jediný způsob, jak se za moře vrátit. „Věděla jsem, že mě tam jinak nepustí. Jedině proto jsme se tam mohli na rok vrátit,“ říká Lucie s tím, že její primární motivací nebyly penze, jak se tenkrát psalo. Na druhou stranu ale sama uznává, že ví, že v Kanadě má šanci při rozvodu vysoudit více peněz.

Přesto je ale přesvědčená, že se k kluky dokáže finančně postarat i sama. „Všichni vědí, že pracuju ráda a nejsem žádný lenoch, takže neodpovídám vůbec představě nicnedělající slečinky. Nakonec jsme se tedy zpátky na rok dostali a bylo to fajn,“ uvádí zpěvačka.

Už pár týdnů je se syny v Česku a všichni si zvykají na nové podmínky. „Teď jsme tady, snažíme se nějak adaptovat, najít si nové přátele a kamarády. Zvyknout si na jinou školu a úplně jiný režim. A je nám celkem hezky, to je nejdůležitější,“ dodává Lucie Vondráčková.

Témata: Lucie Vondráčková Tomáš Plekanec Lucie Šafářová