Svět lituje Karla Gotta! Tohle o něm píší v zahraničí!

Karel Gott 15

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. září 2019 12:40 | Aktualizováno: 7. září 2019 10:51

Karel Gott prožívá nelehké časy. Kromě problémům se zdravím jej zasáhla další smrt v jeho okolí a navíc i problémy s alkoholem u jeho dcery. Kolik toho musí nyní zpěvák snášet si všimli i v zahraničí.

Karel Gott v krátké době přišel o dalšího blízkého spolupracovníka. Po dvorním scénografovi Michaelu Klangovi (†65) zemřela i jeho německá textařka Irma Holderová.

Textařka s českým zpěvákem spolupracovala v 80. let a napsala pro něj německé texty např. k písním Dnes mám perný den (Was weisst du von mir), Důvěřivá (Du wirst es sein), Portrét neznámé (Einmal schweigt der Wind) či Text k téhle písni jsem psal já (Ich bin der Adler, du der Wind).

Toho si všiml i slovenský server Topky, který uvedl, že Gott prožívá nelehké období. "Bohužel, čas nešetří nikoho a i když maestro stále odhodlaně bojuje a navzdory zdravotním problémům je víceméně stále schopen zvládat své koncerty, jeho tým blízkých spolupracovníků se pomalu začíná rozpadat. Jen v posledních měsících se Gott musel rozloučit už se třemi kolegy," uvedl server.

Média si také všimla, že se Gott snažil přesvědčit svou nejstarší dceru, aby začala řešit svůj problém s alkoholem. Dominika Gottová ale až včera oznámila, že má v plánu nastoupit na léčení. 

Podle magazínu Nový čas Gott i v tomto případě prožívá "trápení, o kterém nikdo nevěděl." Dodal ale, že se Dominika po apelu od otce chystá se svými démony bojovat.

Karel Gott je v současné době na chalupě v Doubici, kde odpočívá po nedávném zápalu plic. Kvůli nemoci dokonce musel zrušit i vystoupení na festivalu Benátská! 

Témata: Karel Gott Noviny / tisk