Terezu H. před soudem podrazil vlastní právník! Co se stalo?

Tereza H. zadržená v Pákistánu 13

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

3. září 2019 9:19

Tereza H. (23) trčí v pákistánském vězení už víc než rok a půl. I když ji tamní soud poslal na osm let a osm měsíců za mříže, mladá Češka se nevzdává a chce se za každou cenu dostat ven! Jenže její právník ji teď pořádně podrazil!

Terezu chytili pákistánští celníci na letišti v Lahauru loni v lednu. V kufru měla necelých 9 kilogramů heroinu. Češka skončila za mřížemi. Po rok dlouhém procesu byla odsouzena na necelých 9 let!

Dívka ovšem dál trvá na tom, že je nevinná a tak se proti rozsudku na místě odvolala. Další stání ji tak čeká už tento týden. Aby zvýšila své šance na úspěch, rozhodla se Tereza obrátit dopisem přímo na soudkyni Alie Neelamovou.

Chtěla jí vysvětlit okolnosti svého případu, „Rozhodla se napsat dopis soudkyni, v němž jí hodlá sdělit, že je nevinná a rozsudek je naprosto nespravedlivý,“ prozradil pro Blesk.cz pákistánský novinář Alí Aršád, který případ Terezy dlouhodobě sleduje.

Adresu soudkyně chtěla Tereza získat od svého právníka, ten ji ale pořádně vypekl! Požadované informace jí totiž odmítl dát. „Právník jí poradil, že lepší bude, aby se zaměřila na důkazy proti ní a pokusila se je u soudu vyvrátit. Jen tak může dosáhnout svého,“ vysvětluje Aršád.

Dopis by podle něj u odvolacího řízení stejně nehrál žádnou roli, protože soudci jsou nestranní a rozhodují pouze na základě zjištěného skutkového stavu.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán