Tomáš Klus promluvil: Mám jediné přání...

Tomáš Klus s rodinou 12

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

2. září 2019 9:59

Zpěvák Tomáš Klus má doma tři ratolesti - Josefínu, Jenovéfu a Alfréda. A i když jsou ještě malé, už teď má písničkář jasno, co by měly dělat v dospělosti!

Tomáš Klus a jeho žena Tamara prožívají bouřlivé chvíle. Doma ale mají doma tři malé děti. a je proto jasné, že už teď přemýšlí nad jejich budoucností! „Často se mě lidé ptají, čím chci, aby byly naše děti, a má odpověď: Dobrými lidmi; je vždycky rozesměje,“ přiznává písničkář.

I když má nějakou představu, nechce prý své potomky do ničeho nutit. „Můžu chtít, mohu mít představu, plán, mohu jim ho denně opakovat, nenápadně směrovat ke SVÉMU cíli, ale komu to prospěje? Jim, že z lásky, či vděčnosti k rodičům budou dělat něco, co je nebaví, nenaplňuje, co nenávidí? Nebo mě, že nějaké své nenaplněné ambice uspokojím skrze ně?“ vysvětluje princip své výchovy Klus.

Jednu věc by si ale přesto přál. „Mám jediné přání, aby cokoli, pro co se v budoucnosti rozhodnou, bylo prospěšné jim (tím, že je to bude prostě bavit ) i lidem okolo nich (tím, že společnosti budou krom plodů své práce přinášet i důkaz toho, že altruistický způsob života je funkční, možný a mnohem příjemnější, než ten, jehož středem je člověk sám samotinký ) protože právě takovou cestou dochází člověk ke štěstí, které trvá bez ohledu na výši ohodnocení, postavení, či míře úspěšnosti, jak jsme zvyklí ji vnímat. Jsem tady pro ně jako průvodce, nikoli jako vůdce,“ dodává Tomáš Klus.

Témata: Tomáš Klus Tamara Klusová