Monika Absolonová rozpoutala pořádnou aféru! Promluvila o mrtvém dítěti a...

Karel Gott a Monika Absolonová 8

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

1. září 2019 20:40

Zpěvačka Monika Absolonová se na sociální síti vyjádřila k úmrtí novorozence při domácím porodu na Plzeňsku. Tím ale naštvala řadu maminek, které jsou mu nakloněny.

"Teď jsem četla o úmrtí miminka při domácím porodu...pokud tady mám těhotné maminky, které o domácím porodu uvažují, prosím nedělejte to!!!!!!!!!!!" napsala Monika Absolonová.

Dodala, že riziko je obrovské a zbytečné, zejména v dnešní době. "Najděte si nemocnici, lékaře, kteří Vám vyjdou vstříc, ale tohle ne. Je mi z toho úplně zle. Navíc, kdyby se moje mamka rozhodla rodit doma, nepřežila bych ani já, ani brácha... jak jsem ji vděčná, že neměla takhle debilní nápady," dodala.

Následně se svěřila, že i ona je ráda za to, že rodila v porodnici. Závěrem uvedla, že ačkoliv je téma porodu poměrně intimní záležitostí, nemohla si pomoct.

Příspěvek vyvolal obrovskou vlnu reakcí a nashromáždily se pod ním na dva tisíce komentářů. Ne všechny však byly souhlasné. "Bylo by dobré vědět i úmrtí v porodnicích," podotkla jedna z fanynek. "Tak hlavně, že každá z vás tady u toho domácího porodu byla a přesně ví, co se stalo, že tady tu maminku tak odsuzujete. Na základě novinového článku. Skvělé!" naštvala se další.

"Nic proti, Moniko, ale vás žádné domarodičky nesledují. Možná tak pro legraci, ale určitě žádná žena, která chce vědomě porodit doma, třeba po špatné zkušenosti z porodnice, se nebude řídit vašimi prosbami a radami. To si fakt neumím představit. Mimochodem - vy jste u toho porodu byla? Jak víte, že by dítě v porodnici nezemřelo? Jak víte, že žena chtěla porodit doma? Třeba se jednalo o porod překotný. Víte kulový," bouří se další.

"Mrzí mě, že strašíte zbytečné maminky. Každá má právo se rozhodnout sama a už je na čase napomoci tomu, ženám toto umožnit. Rodit doma je totiž po celém světě zcela v pořádku, legální a porody jsou tam nádhernou zkušenosti, na kterou je radost se těšit. Bohužel, až na 1000 děti zemře ročně v porodnicích. Takže prosím, nepranýřujme tu, která přišla o to nejcennější. Pranýřujte systém, který opravdu v pořádku není!" pustila se do zpěvačky další fanynka.

Témata: Monika Absolonová