Iva Pazderková to schytala: Naznačili, že není normální!

Iva Pazderková 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

27. srpna 2019 21:15

Iva Pazderková se pořádně přepočítala. Na sociální síti se snažila poukázat na ožehavý problém, ale jak se ukázalo, někteří lidé její názor nesdílejí. Oblíbená komička to od nich pořádně schytala.

Iva Pazderková jako spousta dalších žen vnímá genderové otázky jako velice palčivé. Právě proto ji zaujala agenturní zpráva České tiskové kanceláře o dopravní nehodě, při které za volantem seděly výhradně ženy.

„Moc by mě zajímalo, proč je tak důležité zmiňovat ve zprávě o tragické dopravní nehodě, že obě auta řídily ženy? Ještě jsem neslyšela policejního mluvčího, aby po nějaké nehodě řekl: Obě auta řídili muži,“ přemýšlela komička nahlas na sociální síti. To ještě netušila, že bude nakonec muset sklopit uši.

Reakce se totiž přinejmenším částečně nesly v duchu, jako by se fanoušci snažili Pazderkové připomenout její roli „blbé blondýnky“. „Stejně tak se u jiných tragických nehod píše, že řídil muž. Nehledejte tam něco, co není,“ ozval se jeden z rozezlených lidí.

„Genderový problém bych v tom opravdu neviděl. Prostě většinou havarují muži a tentokrát to bylo jinak. Prostě zpráva s podílem zajímavosti. Doufám v brzké rozšíření autonomních vozidel, aby se normální lidé nepozastavovali nad takovými margináliemi ve zprávách,“ přeje si další diskutující.

Asi nejduchapřítomnější komentář však vypichoval ze zprávy něco úplně jiného. „Všechno ostatní je subjektivní. Projekce genderové propagandy i přecitlivělost na zmiňování pohlaví. Prostě umřeli lidé!“ stojí v něm.

Témata: Iva Pazderková Dopravní nehody