Školní rozvrh prince George: O tomhle se českým dětem může jen zdat!

Princ George z Cambridge (George Alexander Louis) 12

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

27. srpna 2019 9:26 | Aktualizováno: 27. srpna 2019 20:13

Prázdniny za chvíli končí nejen českým dětem, ale i potomkům Kate a Williama. Do školy se chystá nejen nejstarší George, ale i jeho mladší sestra Charlotte. Jen nejmladší syn Louis ještě zůstane doma!

Princ William a jeho manželka Kate i se třemi dětmi nejprve podle deníku Metro strávili dovolenou na ostrově Mustique. Teď tráví čas s královnou Alžbětou na hradě Balmoral ve Skotsku. Zbývá jim už jen pár dní volna před tím, než dva nejmladší členové nastoupí do školy!

Princ George se chystá do druhého ročníku v Thomas 's Battersea School v Londýně. Tento rok se k němu poprvé přidá i jeho mladší sestra Charlotte. Oba se musí připravit na nával povinností. A George navíc čekají i změny v rozvrhu.

Kromě angličtiny, přírodních věd, dějepisu, geografie, hudební výchovy a náboženství ho čeká i tělesná výchova, která bude propojena s baletem, píše magazín People. A i když se může zdát, že pro chlapce to není právě zajímavá sportovní aktivita, opak je pravdou!

Princ William v minulosti během diskuze v Kensingtonském paláci s finalisty sportovní soutěže přiznal, že „George také tančí a miluje to“. Tanec si teď George užije dosyta - za doprovodu živé hudby bude cvičit balet každý týden 35 minut.

Škola Thomas 's Battersea School v Londýně je velmi prestižní. Školné stojí 23 000 liber ročně (více než 650 tisíc korun) a zakládá si na vedení studentů k zodpovědnosti a schopnosti nezávisle pracovat. „Učební osnovy prezentovány v 2. ročníku odrážejí zvýšenou schopnost dětí, ať už z akademického nebo společenského hlediska," píše se na stránkách školy.

Témata: Princ George z Cambridge (George Alexander Louis) Princ William Kate Middleton princezna Charlotte Elisabeth Diana Velká Británie královská rodina (gbr)