Láďa Kerndl se zhroutil: Vražda blízké osoby!

Ladislav Kerndl

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

27. srpna 2019 8:29 | Aktualizováno: 27. srpna 2019 22:37

Hudebník Láďa Kerndl truchlí! Třicetiletý zloděj umlátil jeho kamaráda a bývalého kolegu Jaroslava V. (†88) kvůli pár stovkám!

Láďa Kerndl se málem zhroutil, když se dozvěděl, co se klavíristovi a jeho velkému kamarádovi stalo! „Volal mu to kamarád kapelník a Laďovi se udělalo zle, když to slyšel. Strašně ho to sebralo,“ popsala pro Aha! hudebníkova manželka Milada.

Když se Kerndl vzpamatoval z počátečního šoku, uctil památku zesnulého klavíristy po svém! „Zapálil jsem za něj svíčku a modlím se. Neznal jsem hodnějšího člověka. Spolu jsme začínali v branži,“ uvedl pro Aha! včera večer Láďa Kerndl.

Podle policie si vrah na seniora počíhal v domě s pečovatelskou službou v Brně, kde bydlel, a ubil jej ránami do hlavy. „Osudným se staršímu muži zřejmě stalo volání o pomoc, po kterém ho obviněný opětovně fyzicky napadl a způsobil mu smrtelná zranění v oblasti hlavy,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Podezřelého policisté zadrželi za dva dny. Během ohledání na místě činu se ukázalo, že v bytě zřejmě chybí televizor, mobilní telefon a klíče. Mobil násilník ještě před dopadením udal v zastavárně. Kriminalisté muže dopadli díky DNA z místa činu, do databáze se totiž dostal za dřívější krádeže a násilí. Pomohly i záznamy z kamer na zdech domova důchodců. „V případě uznání viny hrozí muži až dvacetiletý trest, případně i trest výjimečný,“ dodali policisté.

Obětí otřesné vraždy je podle zdroje deníku Aha! známý brněnský muzikant Jaroslav V. Hráč na klávesy, trumpetu, harmoniku a bicí.

Nedávno přitom Kerndl oplakal smrt jiného kamaráda. „Budeš mi chybět kamaráde .Bylo mi ctí být Tvým přítelem, nezapomenu. Zemřel válečný hrdina Alois Dubec, bylo mu 96 let. V Itálii utekl k partyzánům a pak do Británie...“ truchlil jazzman na facebooku. Dubec byl jeden z posledních českých pilotů, kteří létali v britské RAF

Témata: Ladislav Kerndl Vražda Brno