Monika Absolonová a tragický porod doma! To jsou ale debilní...

Monika s Matyášem 5

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

26. srpna 2019 9:44 | Aktualizováno: 26. srpna 2019 22:15

Monika Absolonová varuje všechny nastávající maminky před domácím porodem! Zpěvačka, která má doma dvě malé děti, tak okomentovala tragickou událost, ke které došlo o víkendu na Plzeňsku!

Zpěvačka Monika Absolonová je šťastná maminka. S hokejistou Tomášem Hornou má dva zdravé kluky. O to více smutní nad zprávou o miminku, které zemřelo v noci na neděli při domácím porodu v malé obci na pomezí jižního Plzeňska a Domažlicka novorozenec.

O oživení miminka se dlouhé desítky minut pokoušeli i přivolaní zdravotníci, vše ale bylo marné. Lékařka ale musela nakonec konstatovat smrt. O život dítěte bojovali dva lékaři. Na místo přijela sanitka i vrtulník letecké záchranné služby,

Případem se už kvůli pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti a nařídili soudní pitvu zemřelého dítěte zabývají i kriminalisté.

„Teď jsem četla o úmrtí miminka při domácím porodu. Pokud tady mám těhotné maminky, které o domácím porodu uvažují, prosím, nedělejte to!!!!!!!!!!! To riziko je obrovské a úplně zbytečné. Obzvlášť v dnešní době!“ varuje na sociálních sítích Monika Absolonová.

Maminkám proto radí, aby si raději našly nemocnici a lékaře, kteří jim vyjdou vstříc. „Ale tohle ne. Je mi z toho úplně zle. Navíc, kdyby se moje mamka rozhodla rodit doma, nepřežila bych ani já, ani brácha... jak jsem jí vděčná, že neměla takhle . To samé naši kluci...“ prozradila nepříjemnou pravdu zpěvačka.

Ona sama si zdravotníky, kteří se o ni a její syny po porodu starali, nemůže vynachválit. „Jsem vděčná MUDr. Vlkovi a jeho kolegům za kluky. Mluvit o porodu je intimní, ale nezlobte se, já musela,“ dodala Monika Absolonová.

Témata: Monika Absolonová porody děti lékaři