Aneta Krejčíková po porodu: Herectví? Láká mě spíš…

Aneta Krejčíková 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

25. srpna 2019 21:20

Oblíbená herečka Aneta Krejčíková vyměnila televizní i filmové obrazovky za zatím největší životní roli maminky malého syna Bena. Dokonce připustila, že herectví může jít zcela stranou. Jaká profese by ji lákala?

Vystřídala řadu rolí, léta byla třeba oporou hereckého obsazení nekonečného seriálu Ulice. V kriminálce Rapl si dokonce vyzkoušela roli matky, ale s realitou se to nedá srovnávat. Aneta Krejčíková si tuto životní roli plní nyní, kdy je maminkou ročního syna Bena. A jak to tak vypadá, u jednoho dítěte nejspíš neskončila.

„Já jsem se do porodů totálně zamilovala,“ práskla na sebe pro časopis Maminka. „Zjistila jsem, že by mě strašně lákalo dělat dulu (speciálně vyškolená osoba poskytující oporu rodičce – pozn. red.),“ zasnila se populární herečka.

Krejčíková tak vlastně připustila změnu profese. „Nějak se ve mně probudila touha sdílet a setkávat se se ženami. Probírat věci a pojit ty síly,“ vysvětlila časopisu. Roli možná hrají i osobní zkušenosti s porodem, jelikož ji prostředí porodnice zrovna dvakrát neoslnilo.

„Samozřejmě taky hodně záleží na tom, na jaké lidi v porodnici natrefíte. Dost často ale porod pojímají jako rutinu a z porodnice je pak mašinerie, továrna. Člověk jim to ani nemůže zazlívat, mají toho prostě moc a je jich málo, jsou přetažení. Jenomže pro tu ženu i dítě je to tak strašně zásadní věc, že tohle by se mělo naprosto respektovat,“ dodala herečka.

Témata: Aneta Krejčíková