Dojatá Eva Holubová: Setkání s legendami!

Marta Kubišová, Iva Janžurová a Eva Holubová 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

25. srpna 2019 19:28

Eva Holubová je plná dojetí. Životní cesta jí totiž umožnila setkání se dvěma ženami, které odmalička považovala za své vzory, madony a světice. O které dvě velké umělecké osobnosti šlo?

„Když jsem byla malá a potom mladá, měla jsem své vzory a ideály. Ty se během let různě měnily a prostřídávaly, ale dvě ženy zůstávaly na vrcholu žebříčku, dvě stálice, jimž jsem byla věrná,“ začala Eva Holubová na sociální síti popisovat nedávné setkání s kolegyní Ivou Janžurovou a zpěvačkou Martou Kubišovou.

Oblíbená herečka, která je na rozdíl od většiny kolegů – vrstevníků na Instagramu, byla dojatá. „Nikdy by mně nenapadlo, že si s nimi jednou budu opravdu tykat i v osobním životě, já jim tehdy sama pro sebe samozřejmě tykala. A že s jednou z nich budu hrát divadlo a ta druhá se na to přijde podívat, to už vůbec ne,“ pokračovala.

Dámy společně vzpomínaly na srpen 1968 a 1969. „Na Píseň pro Rudolfa III., na Modlitbu pro Martu, ale i spoustu jiných věcí. Přeskakovaly jsme z minulosti do přítomnosti i blízké budoucnosti – v listopadu se totiž na Martu půjdu podívat já,“ svěřila se Holubová.

Pro Janžurovou i Kubišovou má jen slova obdivu. „Moje madony, moje světice! Mají mnoho společného a já je obdivuju. Jejich pokoru! K životu, k lidem, k divákům i ke kolegům… Jejich bezprostřednost, ochotu vyhovět, jejich skromnost. Obě jsou hvězdy ve svém oboru a po hvězdných manýrech ani památky,“ vysvětlila svůj názor.

„Byla jsem z nich opět unešená. V jejich společnosti se ze mne opět stává malá holčička či mladá dívenka a vzhlížím ke svým modlám, šťastná, co se mi to přihodilo,“ dodala na závěr.

Témata: Eva Holubová Iva Janžurová Marta Kubišová