Jiří Menzel se probral z umělého spánku. Sílu mu dodávají dcerky!

Jiří Menzel v nemocnici po probrání se z umělého spánku s rodinou. 3

Autor: Jan Novák, stars24.cz

24. prosince 2017 9:36

Manželka Jiřího Menzela i jeho dcerky mají důvod k radosti. Režisér Jiří Menzel se probral z umělého spánku. Radostnou zprávu sdělila na Facebooku jeho žena Olga.

Menzel asi před měsícem zkolaboval po návratu ze služební cesty na Slovensku. Podle spekulací zřejmě přechodil zánět středního ucha. Zamířil rovnou do Ústřední vojenské nemocnice, kde podstoupil náročnou operaci mozku, následně byl udržován v umělém spánku.

Rodina si nepřála stav Menzela příliš komentovat, na veřejnost se tak dostávaly jen kusé informace. Den před Štědrým dnem se ale jeho manželka Olga pochlubila dvěma fotkami, které naznačují, že se její manžel zotavuje a především že je při vědomí.

„Víra, naděje, láska... Krásné Vánoce přejeme," napsala Olga Menzelová ke dvěma snímkům, které zveřejnila na facebooku. Na jedné z nich leží Jiří Menzel na nemocniční posteli s lehkým úsměvem a kolem něj jsou jeho dcery Anna a Eva. Na druhé fotce pak dívky drží Menzela za ruku.

Podle informací televize Nova se Menzel probral z umělého spánku už minulý týden, ihned začal s rehabilitací. Vyhráno ještě nemá, ale podle zdroje z jeho okolí je vše na nejlepší cestě.

Menzel v roce 1968 získal Oskara za film Ostře sledované vlaky a to za nejlepší cizojazyčný film. Proslavil se také snímky Postřižiny, Vesničko má středisková, Rozmarné léto, Obsluhoval jsem anglického krále, Slavnosti sněženek, Na samotě u lesa nebo Donšajni.

Témata: Jiří Menzel Olga Menzelová