Jiří Menzel po boji s nemocí v slzách! Jaký byl důvod?

Jiří Menzel 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

24. srpna 2019 21:28

Legendární režisér Jiří Menzel se po boji se zákeřnou nemocí opět objevil na veřejnosti a tentokrát dokonce nechyběly slzy v očích. Co oscarového filmaře tak dojalo?

Jiří Menzel konečně začíná těšit (nejen) filmové fanoušky tím, jak se pomalu dává dohromady po vážném zánětu mozkových blan, který prodělal už předloni. Už se totiž ukázal u kadeřnice, na konci června také v Divadle na Vinohradech a láska k divadlu jej na veřejnost přivedla i v srpnu.

Legendární režisér byl dle informací Blesku spatřen na Letních shakespearovských slavnostech, a to na 200. repríze Veselých paniček windsorských, tedy představení, které v minulosti režíroval.

„Rád bych mezi námi přivítal pana režiséra Jiřího Menzela,“ ohlásil před začátkem představení na nádvoří paláce HAMU na Malostranském náměstí představitel jedné z rolí, herec Michal Novotný.

Menzel představení bedlivě sledoval za doprovodu pečovatele, ale o přestávce se podíval i do zákulisí, kde jej podle informací deníku ihned obklopili herci v čele s Bolkem Polívkou a Janem Přeučilem. V závěru představení měl režisér uronit i slzy dojetí.

Témata: Jiří Menzel