Zemřela Havlova milenka Anna Kohoutová. Rozvod s Olgou visel ve vzduchu!

Václav Havel, 1. prezident ČR 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

24. srpna 2019 12:05 | Aktualizováno: 24. srpna 2019 22:17

Ve čtvrtek zemřela ve věku 87 let Anna Kohoutová, bývalá žena spisovatele Pavla Kohouta a také někdejší milenka Václava Havla. Bývalý prezident se tehdy dokonce málem rozvedl se svou ženou Olgou.

O tom, že bývalý prezident Václav Havel nebyl žádný svatoušek, se ví. V tomto týdnu zemřela žena, která měla podle mnoha prezidentových blízkých nejblíže k tomu, aby uzmula jeho srdce. V LDN v Roztokách ve čtvrtek zemřela Anna Kohoutová (†87).

„Zrovna dávali v televizi Zemský ráj, scénář k tomu filmu jsem napsala jako poctu právě téhle skvělé, krásné a statečné ženě. Je mi hrozně smutno. A přitom jsem jí přála, aby odešla. Vzpomeňte si všichni, kdo jste ji znali. Děkuju,“ napsala na sociální síť dcera Tereza Boučková, jedno ze tří dětí z manželství Anny se spisovatelem Pavlem Kohoutem.

Osudovou láskou však byl pro Annu i Václav Havel, který s ní udržoval poměr v době manželství s Olgou. „Pokud se našla žena, která měla vůbec šanci rozbít pevný svazek Olgy s Václavem, byla to bývalka jednoho z jeho největších přátel Pavla Kohouta a tenkrát k rozvodu téměř došlo,“ píše o vztahu v knize Havel Michael Žantovský.

„Nebylo to v tom, že měl milenku. Nevěrný byl už dříve a často cítil jakousi povinnost o tom Olgu informovat. Tentokrát to však bylo jiné. Havel se hluboce zamiloval do Anny Kohoutové,“ líčí to v rozsáhlé biografii. Nakonec zůstal věrný Olze, až po její smrti pojal za manželku herečku Dagmar Veškrnovou.

Témata: Václav Havel Anna Kohoutová (žena spisovatele Pavla Kohouta a milenka V. Havla)