Karel Gott: Kšeft za miliony ze zahraničí!

Karel Gott píše autobiografickou knihu 11

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

22. srpna 2019 8:43

Karel Gott (80) ještě ani nedopsal svou autobiografii a už je o ni obrovský zájem ve světě! Zájem mají samozřejmě vydavatelé z německy mluvících zemí, kde je Gott velmi populární. Slavík si tak může díky knize přijít na miliony!

Gott v minulosti koncertoval po celé Evropě, není tedy divu, že je o jeho autobiografii zájem i za hranicemi České republiky! Podle informací deníku Aha! se o vydání knihy zajímají kromě Němců, Rakušanů či Švýcarů také vydavatelé z Ruska či Polska.

Knížek o Karlu Gottovi je sice na trhu více, tahle ale bude výjimečná. „Kniha, kterou skutečně píšu já o sobě, a ne někdo, kdo mě vlastně vůbec nezná, natož, že by byl svědkem mých životních zážitků, by měla vyjít letos před Vánocemi,“ plánuje Karel.

S ohledem na to, že Karel Gott má svého německého textaře Filipa Albrechta, předpokládá se, že překladatel zpěvákovy autobiografie bude právě on. Vše je ale teprve ve fázi vyjednávání.

„Ta knížka bude trhák v Česku i v německy mluvících zemích. U nás zcela jistě Mistrovi a jeho rodině vydělá balík peněz a v kombinaci s německy mluvícími zeměmi a dalšími státy může jít až o několik milionů korun,“ vysvětluje hudební publicista Petr Burda.

Témata: Karel Gott knihy