Tomáš Řepka si pořádně pohoršil: Kolik si vydělá v pekárně?

Tomáš Řepka 10

Autor: Klára Dosedělová, stars24.cz

21. srpna 2019 11:45 | Aktualizováno: 21. srpna 2019 22:48

Někdejší český fotbalový reprezentant Tomáš Řepka si aktuálně odpykává trest v Plzni na Borech. Začal tu dokonce pracovat rukama! Kolik si jako pekař vydělá? Oproti fotbalovému platu si pořádně pohoršil!

Tomáš Řepka pracuje pekař v jednom soukromém pekařství na Plzeňsku. „První směnu měl ve čtvrtek. Nechal se slyšet, že se mu tam líbí,“ prozradil Deníku zdroj z věznice.

A i když má za sebou jen pár dní, v pekařství si ho nemůžou vynachválit! „Lidé se tu normálně zapracovávají měsíc a on je tu krátce, takže na hodnocení je brzy. Ale musím říci, že nás překvapil. Je snaživý, šikovný. Peče chleba a jde mu to,“ tvrdí ředitel společnosti.

Jako fotbalista byl Řepka zvyklý na tučnou výplatu. Na tu ale v pekařství může zapomenout! Podle Blesku totiž odsouzencům za práci v pekárně platí 88,50 Kč na hodinu. Při osmihodinových šichtách a průměrném počtu 22 pracovních dnů si tak za měsíc přijde asi na 15 500 korun.

Tyhle peníze si ale moc neužije! Jdou totiž ihned na speciální účet. „Vězněné osoby u sebe nesmí mít hotovost, každá z nich má zřízen účet v rámci věznice, platby probíhají bezhotovostně. Za kapesné mohou nakupovat ve vězeňské kantýně,“ vysvětlila mluvčí Vězeňské služby ČR.

Vyhlášený fotbalový bouřlivák si na Borech odpykává 2,5letý trest za zpronevěru, falešné pornoinzeráty na exmanželku Vlaďku Erbovou (38) a maření úředního rozhodnutí.

Témata: Tomáš Řepka Věznice