Pavel Novotný má jasno: Autentický rozhovor? Řepka to nepsal!

Pavel Novotný 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

15. srpna 2019 13:33

Pavel Novotný, bývalý bulvární novinář a dnes starosta pražských Řeporyjí, má o exkluzivním rozhovoru s vězněným fotbalistou Tomášem Řepkou jasno. Na sociální síti vysvětlil, proč se domnívá, že autorem citovaných řádků není sám Řepka.

Bývalý bulvární novinář Pavel Novotný pochybuje, že rozhovor, který poskytl nejslavnější český vězeň současnosti Tomáš Řepka serveru eXtra.cz, je autentický. Jak k tomuto názoru dospěl, vysvětlil na sociální síti.

„Tomáš Řepka je definitivně posledním důvodem medializace Kateřiny Kristelové. Katka to ví. A tak horlivě zprostředkovává,“ napsal Novotný na úvod. Jelikož je Řepka za mřížemi, rozhovor vznikl formou dopisování. Právě v tom je podle někdejšího bulvárního novináře zakopaný pes.

Problém dle jeho slov spočívá v tom, že Řepka píše jen obtížně a pouze velkými tiskacími písmeny. „Toto tedy není Řepky rukopis a pachatelka by to měla přiznat. Ale to by si zase mohl někdo myslet, že to nepřepisuje doslovně viz. ‚Katka mě rozmazluje‛, ale to už jsem zlý,“ vysvětluje syn legendárního baviče.

Novotný se ozval, protože mu to velela jeho čest. „Tohle není písmo Tomáše Řepky, hele někdo ty čtenáře na to upozornit musí, činím tak tedy jako bývalý šéfredaktor onoha periodika,“ konstatuje. „Buď to psala Kristelová, nebo někdo jiný,“ má jasno.

Řepka je ve výkonu trestu v plzeňské věznici na Borech. Soud jej původně poslal za mříže na dva a půl roku za zpronevěru a poškozování práv exmanželky Vlaďky Erbové. Díky odpracovaným hodinám veřejně prospěšných prací mu byl trest zkrácen již zhruba o devět měsíců, což znamená, že by si Řepka mohl ještě letos zažádat o podmínečné propuštění, pokud se bude vzorně chovat.

Témata: Pavel Novotný Tomáš Řepka Kateřina Kristelová