Daniel Landa a milionové dluhy: Vyčaroval je kouzelník Žito 44!

Daniel Landa 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

14. srpna 2019 18:33

Daniel Landa musí vysvětlovat milionové dluhy, které vyčaroval kouzelník Žito, za kterého se rockový zpěvák před časem několik let vydával. Projekt, který se nesetkal s velkým pochopením, pro něj může mít nečekané důsledky.

Nejspíš si pamatujete na konec roku 2012, kdy zpěvák Daniel Landa přestal používat své jméno, začal se vydávat za kouzelníka Žita 44 a pronesl kontroverzní projev na předávání Slavíků. Podle některých tehdejších reakcí nepokrytě vyhrožoval veřejnosti, podle dalších šlo o projev člověka procházejícího silnou krizí identity.

Hru na kouzelníka Žita ukončil v roce 2016, ale jak se ukazuje nyní, jeho odkaz jej pronásleduje dodnes. Landa totiž založil společnost Žito 44, která podle dostupných informací dluží téměř osm milionů korun. Tichým společníkem zpěváka je v ní kontroverzní boháč Karel Janeček.

Známý matematik, mecenáš a milovník žen odmítá tuto záležitost komentovat. „Popsané projekty jsou aktivity třetích osob a já se k tomu nebudu vyjadřovat,“ reagoval pro ekonomický server E15. A co k tomu řekl samotný zpěvák?

„Spojil jsem se s velice neseriózním managementem a teď to řeší právník,“ řekl Expresu a nepřímo tak naznačil, že dluhy jdou podle něj za jinou osobou, než která se za kouzelníka Žita vydávala na veřejnosti. Tak jako tak, celé to působí jako dost nepovedené dobrodružství.

Témata: Daniel Landa