Vězeň Řepka se poprvé ozval: Začátky nebyly jednoduché, zlomit mě může jediné!

Tomáš Řepka 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

14. srpna 2019 17:50

Tomáš Řepka je asi nejznámějším tuzemským vězněm současnosti. Po třech měsících za mřížemi se už rozkoukal dostatečně na to, aby o pobytu ve vězení poprvé promluvil. Co o nezáviděníhodné zkušenosti říká?

Tomáš Řepka už před téměř třemi měsíci nastoupil do výkonu trestu odnětí svobody v původní délce dva a půl roku. Bývalý fotbalista zatím – nejspíš i pod vědomím toho, že už mu trest byl o téměř 300 dní zkrácen – bere pobyt ve vězení sportovně. Vyplývá to z rozhovoru, který poskytl serveru eXtra.cz.

Svůj čas za mřížemi bere Řepka jako zúčtování s minulostí. „První okamžiky nebyly jednoduchý, chyběla a chybí mi moje holka, lidi, který mám rád. Postupně jsem si ale zvykl na život, kde platí úplně jiný pravidla než venku,“ sdělil eXtra.cz s tím, že i to bude obsahem jím připravované knihy. Půjde prý o „hodně ostrou zpověď jen pro silný povahy“.

Ani za mřížemi velký sparťan nezanevřel na sport. Denně cvičí a zahraje si také fotbal. „Cvičím se svojí vahou tak, jak jsem byl kdysi zvyklý i z individuálních tréninků v zahraničí. Klukům dokonce některý tréninky i plánuju a dávám jim do těla,“ svěřil se zmíněnému serveru.

Řepka rovněž prozradil, jaká jediná věc by mu vzala vítr z plachet. „Zlomila by mě jenom zrada od mých nejbližších venku. Na ty se ale můžu spolehnout stoprocentně. Hodně lidí tady ale tuhle jistotu nemá,“ dodal. Navíc už v listopadu může požádat o podmínečné propuštění.

Témata: Tomáš Řepka