Karel Gott a jeho textař: 30 let se bál říct PRAVDU! Teď promluvil!

Filip Albrecht (textař) 7

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

13. srpna 2019 11:40 | Aktualizováno: 13. srpna 2019 22:21

Proslavil se jako dvorní textař Karla Gotta, zároveň je ale také synem legendárního konstruktéra působícího ve vedení automobilového giganta BMW Hanse Friendricha Albrechta. I proto Filip Albrecht dlouho musel tajit to, jaký opravdu je!

Filip Albrecht je považován za talent od přírody. Díky tomu už roky spolupracuje se zpěvákem Karlem Gottem. Dlouho ale skrýval své tajemství.

„Už jako teenager jsem o tom tajně snil jednou se světu moct ukázat takový, jaký opravdu jsem. Tajně. Ehm...no, a trvalo to skoro tři desítky let, a velké až nepopsatelné trápení sám se sebou než jsem tu sílu našel. Ale na tom teď už nezáleží. To hlavní je totiž tuto sílu a odvahu jednou v životě přes všechny překážky (a těch tedy bylo!) najít,“ svěřil se na facebooku textař, který přiznal svou homosexualitu a který se zúčastnil letošního ročníku Prague Pride.

To, co teď prožívá, je podle něj nový, jiný život. „Autentický. Jsou dnes kluci a holky, kteří svůj Coming Out opravdu mají jako teenagery. Třeba nejlepší český Youtuber Kovy, psal na Instagramu k příležitosti Prague Pride o svém příběhu. Ale jsou i gayové, lesby, bi, transgenders, který ho mají ve 30ti, 40ti, 50ti, 60ti. Není jích málo,“ zdůrazňuje.

Dnešní mladá generace má podle spolupracovníka Karla Gotta něj jednu výhodu. „Svět se naštěstí hodně změnil, přesto je to případ od případů jinak. Ještě dnes se někdy stane (byť to není běžné), že mladí LGBT jsou v situaci (říká se tomu homofobie), kdy jejích vlastní rodiče ji vyhodí z domů, či psychicky jím velice ubližují (to samé spolužáci, jejich "kamarádi" a okolí), když nedělají nic jiného než říct, jaci doopravdy jsou, od přírody, od narození,“ říká Filip Albrecht.

Mnozí homosexuálové svou orientaci tají i před svými nejbližšími. „To, že někdo je "schopen" desítky let sám sebe jakoby zapřít, není lež cílená nebo úmyslná. Je to lež z nouze, daná strachem a paranoiou, je to schizofrenie (vím, o čem mluvím!), která definitivně skončí až v okamžiku, kdy člověk s tímto ďábelským kruhem jednou a navždy přestane a rozsekne ho. O tom je ta síla a následně ta hrdost. Nás, naše menšiny,“ vysvětluje.

Akci Prague Pride proto podle svých slov vnímá jako velmi nutnou a krásnou věc. „Nejde o nějakou exhibici, nějaké předvádění. Jde o to, jiným LGBT tu SÍLU dát také...včetně poselství, že nikdy nejsou sami...A ještě taková má soukromá malá rada, kdyby Vám někdo, z rodiny, z dětí, z přátel, z kolegů se svěřil, že je gay, lesba, bi, trans: obejměte ho, vemte ho do své náruče!“ vzkazuje autor řady známých hitů.

Témata: Filip Albrecht (textař) Karel Gott Prague Pride