Marek Eben a šokující slova: Svatba byla z jednoho pohledu chyba?

Marek Eben s manželkou 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

12. srpna 2019 12:56 | Aktualizováno: 12. srpna 2019 23:29

Marek Eben je už téměř čtyřicet let šťastně ženatý se svou hereckou kolegyní Markétou Fišerovou, ačkoliv jim osud postavil do cesty řadu překážek. Moderátor přitom přiznal, že se ženil i z důvodů čistě praktických, ačkoliv se nakonec ukázalo, že je to „úplná blbost“.

Celému Česku je známo, že osud se na manželství oblíbeného moderátora Marka Ebena pořádně vyřádil. Uvaděč populární taneční soutěže StarDance se oženil v prosinci roku 1982, vzal si hereckou kolegyni Markétu Fišerovou, která ovšem o čtyři roky později vážně onemocněla a skončila na invalidním vozíku.

Eben se do chomoutu nijak nehnal, roli prý sehrála náhoda. S budoucí ženou seděli na chodbě pražského kulturního střediska s diáři v ruce a hledali datum. Volba nakonec padla na 18. prosinec, shodou okolností den jeho narozenin.

„Pak mi někdo říkal, že je to dobré, protože komunisti, když je ti víc než 25, tak ti strašně zvednou daně, kdybys byl svobodný. Ale když jsi ženatý, tak to tak nebude,“ vzpomínal moderátor StarDance v předloňském rozhovoru pro server iRozhlas.cz.

„Říkal jsem si, že je to výborné, že to tak udělám a nedám jim ani korunu,“ popsal Eben, co ho také vedlo k velkému životnímu kroku. Se zlou se ovšem potázal. „Vzali jsme se a pak jsem zjistil, že to byla úplná blbost,“ přiznal po několika desetiletích.

Kýžený efekt tedy vstup do svazku manželského neměl, Eben toho stejně nelituje. „Možná jsem se ženil zbytečně, tedy pokud jde o daně, tak určitě. Pokud jde o manželku, tak to samozřejmě ne, to je to největší štěstí, které mě v životě potkalo,“ dodal na závěr rozhovoru pro zmíněný server.

Témata: Marek Eben