Zdeněk Srstka (†83): Tajný pohřeb a splněné poslední přání!

Zdeněk Srstka 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

12. srpna 2019 8:27

Zdeněk Srstka zemřel koncem července po dlouhodobých zdravotních problémech, ale na rozdíl od spousty známých osobností o jednu věc nestál. Okázalý veřejný pohřeb mu prostě nic neříkal. Našel už legendární herec, kaskadér a sportovec místo posledního odpočinku?

Na den přesně před čtrnácti dny nás navždy opustil legendární herec, kaskadér a někdejší olympionik Zdeněk Srstka (†83). Na smrtelné posteli hned třikrát všechny důrazně upozornil, že si nepřeje žádný veřejný pohřeb ani tryznu. Jak vyšlo najevo, jeho poslední přání došlo v uplynulých dvou týdnech naplnění.

„Už to proběhlo, bylo to před chvílí,“ sdělil Blesku hercův syn Jiří, ředitel agentury Dilia, který před 14 dny potvrdil zprávu o tatínkově úmrtí. Pohřeb následně proběhl v rodinném kruhu, přátelé a fanoušci však mají možnost se se Srstkou rozloučit nyní.

„Kyjský hřbitov, tam je to malinký, kdo by z jeho fanoušků chtěl, může mu tam zapálit svíčku,“ prozradil deníku místo otcova posledního odpočinku. Příbuzní uložili urnu do rodinného hrobu, na kterém jsou položeny květiny a věnce od truchlících příbuzných.

Zdeněk Srstka zemřel v pondělí 29. července. Na televizních obrazovkách se naposledy objevil počátkem letošního února. Jako vzpěrač se účastnil LOH v Římě, později se začal točit kolem filmu, nejprve jako kaskadér, později také jako herec. Po revoluci se proslavil i jako moderátor pořadu o opuštěných zvířatech Chcete mě?.

Témata: Zdeněk Srstka