Helena Houdová a porodní trauma: Krvácení a křik na děti!

Helena Houdová 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

11. srpna 2019 21:59 | Aktualizováno: 12. srpna 2019 0:39

Česká topmodelka Helena Houdová se na sociální síti rozepsala o traumatu při porodu jednoho ze svých tří potomků. S Houdovou si totiž život pohrál i ve chvíli, kdy přiváděla na svět dítě.

Topmodelka Helena Houdová má za sebou spoustu strastiplných zkušeností. V dětství byla sexuálně zneužita, pak byla provdaná za Omara Amanata, o kterého se však dělila s několika dalšími ženami. Přesto si s ním pořídila tři děti, ale porod jednoho z nich je další nepříjemnou vzpomínkou.

Když se jí před 11 lety narodil syn Darien, cítila prý absolutní bezmoc. Měla totiž vážné zdravotní potíže. „Když se narodil Darienek, cítila jsem absolutní bezmoc. Po nechtěné episiotomii jsem krvácela, omdlela a musela na operaci,“ přiznala Houdová. 

„Strach, že zemřu a že o něj – mého syna – přijdu, se stal všudypřítomným. A ukazoval se jako bezmoc. Vztek. Zoufalství. Křik na své děti,“ vylíčila hrůzné momenty modelka na sociální síti.

„Když se tahle bezmoc převlečená za vztek ukázala v minulém týdnu jako hněv na Dariena, cítila jsem ji všude. A tak jsem křičela, bila do polštářů, plakala slzy bolesti a dovolila si to cítit vše. Bála jsem se, že mě to zabije. Že je to příliš. Že to sama nezvládnu. Že ho ztratím,“ dodala Houdová.

Témata: Helena Houdová