Jiří Pomeje (†54) si tohle nezasloužil: SMUTNÉ ZAKONČENÍ...

Jiří Pomeje 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

11. srpna 2019 17:10 | Aktualizováno: 11. srpna 2019 17:48

Jiří Pomeje se konečně dočkal místa posledního odpočinku, rodina zesnulého herce pohřbila v rodných Českých Budějovicích, ačkoliv on sám chtěl spočinout jinde. Jak se na celé věci podílela vdova Andrea?

Až včera, dlouhých pět měsíců po jeho smrti, vyšlo najevo, že zesnulý herec Jiří Pomeje, který koncem února podlehl rakovině, je pohřben v rodných Českých Budějovicích. Postarali se o to jeho nejbližší. Velký zájem o toto téma nejevila ještě pár dní před šokujícím zjištěním ani vdova Andrea.

„Pokud někomu záleží na tom, aby mohl chodit na hrob, tak to jsou maminka s tatínkem a Jirkova úplně nejbližší rodina, jako je dcera Anička. Ostatní, přestože byli Jirkovi hodně blízcí, tak si nemyslím, že by tam chodili tak často jako jeho rodina,“ řekla Expresu s tím, že je to věc nejužší rodiny.

Sama se o tom, zdali na hrob za desítky tisíc korun chodí, moc bavit nechtěla. „Je to hrozně osobní. Toto téma bych nerada otvírala. Přijde mi, že už je to jedno. Je to tak osobní věc, že je zbytečné o tom mluvit,“ nechala se slyšet diskžokejka. Dodala ještě, že pro dceru Aničku to uzavřené téma není.

Jiří a Andrea Pomeje, tehdy Šťastná, se vzali v lednu 2013 v buddhistickém chrámu v Thajsku. Téhož roku se jim narodila právě dcera Anička. V době Jiřího smrti spolu však již nežili, diskžokejka už chodila se současným přítelem Petrem Plačkem.

I proto možná její vztahy s hercovou rodinou nejsou úplně ideální, a tak byl Pomeje pohřben tam, kde si to přáli jeho rodiče. On sám však chtěl spočinout v Českém Krumlově vedle kamaráda, zpěváka Petra Muka.

Témata: Jiří Pomeje Andrea Pomeje