Jiří Pomeje (†54): Pět měsíců po smrti herce přišel šok!

Jiří Pomeje 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

10. srpna 2019 8:58 | Aktualizováno: 11. srpna 2019 22:32

Jiří Pomeje zemřel kvůli dlouhodobým zdravotním problémům koncem února, přesto ještě v polovině letních prázdnin spousta lidí netušila, jak je to s místem jeho posledního odpočinku. Až nyní vyšly najevo šokující informace.

Koncem července uplynulo pět měsíců od smrti herce a producenta Jiřího Pomejeho, který letos v únoru podlehl rakovině. Ještě v polovině letních prázdnin všechno nasvědčovalo tomu, že stále nenašel zasloužený klid. O existenci jakéhokoliv hrobu nevěděla vdova Andrea ani hercův kamarád Pavel Pásek.

Teď se ovšem ukazuje, že místo Pomejeho posledního odpočinku už existuje. Podle informací Blesku rodiče herce pohřbili už asi před měsícem v jeho rodných Českých Budějovicích.

Tímto rozhodnutím ovšem nevyslyšeli poslední přání milovaného syna, který si přál ulehnout v jiném jihočeském městě, v Českém Krumlově. Pomeje si tam přál spočinout vedle dobrého kamaráda, zpěváka Petra Muka.

Otázkou je, kde rodina vzala na hrob peníze. Původně totiž hercův otec Jiří zažádal o finanční pomoc producenta Páska. Ten ovšem na náhrobek s podobiznou Pomejeho podle všeho nemusel přispět ani korunu, jeho cena se přitom podle zmíněného deníku vyšplhala na téměř 90 tisíc korun.

Témata: Jiří Pomeje