Karel Gott ronil slzy a žadonil o drogu: Potřebuji to, jinak nefunguji!

Karel Gott 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

9. srpna 2019 8:53 | Aktualizováno: 9. srpna 2019 22:50

Karel Gott věnoval svůj drahocenný čas tuzemským, ale i německým filmařům, kteří rovněž zatoužili po natočení dokumentu o legendárním zpěvákovi. Možná však byli zaskočeni z toho, co se dozvěděli. Mistr totiž promluvil i o své oblíbené droze.

Karel Gott oslavil v červenci osmdesáté narozeniny. Pravda, oslavy nedopadly úplně podle plánu, jelikož legendární zpěvák musel kvůli zdravotním problémům odvolat koncert na festivalu Benátská, k životnímu jubileu však vznikla spousta zajímavých a poutavých materiálů. Včetně dokumentu německé televize MDR.

Jeho tvůrce v něm naložil do luxusního auta, aby je provedl po Praze a zdejších důležitých místech jeho kariéry. „Tady je O2 arena, největší česká hala, kde jsem několikrát koncertoval. Dříve jsem do těchto míst jezdil do fabriky,“ připomněl Mistr krušné začátky profesní kariéry.

Nejemotivnější chvíle přišly na Václavském náměstí. „Tady byla kavárna Alfa. Tady jsem začínal,“ ukazoval Gott německým filmařům se slzami na krajíčku. „Tohle celé byla kavárna. Šatna, bar a tady lidé na parketu za doprovodu skvělé kapely tančili,“ pokračoval slavný zpěvák a nakonec se neubránil dojetí a několik slz přece jen uronil.

V závěru dokumentu dostal Gott otázku, proč i přes zdravotní potíže stále odmítá jít do pěveckého důchodu, o čemž názorně svědčilo i to, s jakou vůlí se do poslední chvíle snažil dostát závazkům vůči pořadatelům Benátské. „Za ty roky, co jsem na scéně, se pro mě zpívání a jeviště staly legální drogou. A já tu drogu potřebuju, jinak nejsem schopen fungovat,“ vysvětlil.

Témata: Karel Gott