Karolína Plíšková může být opět světovou jedničkou: Už za pár dní!

Karolína Plíšková (tenistka) 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

8. srpna 2019 11:17

Karolína Plíšková vstřebává v posledních hodinách samé dobré zprávy. Česká tenistka se nejprve objevila v nejlepší desítce žebříčku nejlépe vydělávajících sportovkyň světa, nyní se může stát tou vůbec nejlepší na světě. Po turnaji v Torontu má totiž šanci být v čele tenisového žebříčku

Karolína Plíšková udělala včera na turnaji v kanadském Torontu první krok k návratu na pozici světové jedničky. V utkání druhého kola zdolala americkou hráčku Alison Riskeovou ve třech setech 6:4, 6:7 a 6:2. To však samo o sobě nestačilo, česká tenistka potřebovala k šanci na posun v rankingu i shodu dalších potřebných výsledků.

Naději přinesla porážka nynější jedničky Ashleigh Bartyové, která po Torontu čelo žebříčku opustí. O uvolněné místo se Plíšková utká s japonskou tenistkou Naomi Ósakaovou, která postoupila dál po skreči Němky Tatjany Mariaové.

Co teď potřebuje česká jednička k posunu na světový tenisový trůn? Nutností je postup minimálně do semifinále, pokud vypadne dřív, do čela rankingu se vrátí Ósakaová. Možný je i scénář, že se obě hráčky o uvolněné místo utkají ve finále, kde se mohou teoreticky střetnout. Plíšková by v případě posunu do čela žebříčku navázala na rok 2017, kdy ženskému tenisu vládla 8 týdnů.

Další krok má Češka před sebou dnes, kdy se utká s Estonkou Anett Kontaveitovou, 19. hráčkou světového žebříčku a šestnáctou nasazenou torontského turnaje. Obě tenistky se na okruhu potkaly dvakrát, pokaždé zvítězila Plíšková.

Témata: Karolína Plíšková