Vojta Kotek na pohřbu otce Václava (†66): Tímhle všechny překvapil!

Vojtěch Kotek 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

7. srpna 2019 16:58

Vojta Kotek včera nemohl chybět na pohřbu otce Václava, který koncem července nešťastně zahynul po pádu ze schodů ve svém domě. Čím oblíbený herec překvapil všechny přítomné ve strašnickém krematoriu?

Ve strašnickém krematoriu se včera rodina a přátelé rozloučili s hercem a manažerem Divadla Járy Cimrmana Václavem Kotkem (†66). Mezi truchlícími samozřejmě nechyběl jeho jednatřicetiletý syn, slavný herec Vojta Kotek, který dle všech dostupných informací sdělil smutnou zprávu o tatínkově úmrtí Zdeňku Svěrákovi.

Právě legendární herec, spisovatel a scénárista se ujal smuteční řeči, během které se mu podařilo vykouzlit úsměv i na Vojtově tváři. Opakovat se to podle Blesku mělo i na smuteční hostině v jedné z vinohradských restaurací. Jinak se Kotek snažil být oporou zdrcené mamince Aleně i babičce Evě.

Sám však v některých chvílích vyhledával společnost tajemné brunetky, se kterou se držel za ruce. Nakonec se ukázalo, že jde o dceru slavného sochaře Jaroslava Róny Valerii, se kterou se měl Kotek podle některých zvěstí rozejit. Herec se s pohlednou dívkou seznámil před dvěma lety na oslavě narozenin zkušeného kolegy Jiřího Bartošky.

Václav Kotek tragicky zahynul 24. července ve svém domě na Karlštejně. Provedená pitva neprokázala cizí zavinění, podle dostupných informací se herec a manažer Divadla Járy Cimrmana zřítil ze schodů a zlomil si vaz.

„V nebeské bráně se prokáže potvrzením: Václav Kotek se zasloužil o Divadlo Járy Cimrmana. Díky za všechno, Vašku,“ prohlásil včera na závěr smuteční řeči Zdeněk Svěrák.

Témata: Vojtěch Kotek Václav Kotek