Iva Pazderková zdolala jednu z nejznámějších sopek světa!

Pazderková, Iva 10

Autor: Zdeněk Tuhý, stars24.cz

8. srpna 2019 15:46 | Aktualizováno: 8. srpna 2019 20:50

Herečka Iva Pazderková (39) je už pár dnů v Japonsku a teď si vzala z Japonska největší sousto.

Herečka si užívá a poznává krajinu na druhé straně světa už nějaký ten den. Její poslední výlet v Japonsku byl na nejznámější sopku světa a samotný symbol Japonska - horu Fuji.

„Její majestátnost posvátná hora Fuji. Samojediná se tyčí nad krajinou a málokdy se ukáže celá, bez závoje mraků. Měla jsem (a mám) před Ní obrovský respekt. A Ona k nám byla - i přes svoji drsnost, ostrost a tvrdost - tak shovívavá a vstřícná. Jen zřídkakdy je na Fuji celý den jasno. A včera bylo. Trasa Fujinomija, kterou jsme šli, nebyla vůbec jednoduchá, i když je nejkratší. Z 2400 m.n.m do 3776 m.n.m. Vycházeli jsme z 5. stanice a následovalo 6 hodin strmého stoupání, řídkého vzduchu a přímého slunce, sopečného prachu, ostrého kamení, pochyb a odhodlání."

Okomentovala cestu herečka a poté ještě dodala, že se modlí za všechny, kteří se nemůžou na taková místa nikdy dostat.

Na závěr napsala „A taky jsem na nás s Hynkem pyšná. Vážně. Už kvůli tomu sestupu, který jsme dali bez pauzy a byly to dvě a třičtvrtě hodiny marnosti, křičících kolen a mého pocitu, že můžu každou chvíli vybuchnout vzteky a zoufalstvím tak, že samotná Fuji strachy sklapne kráter..."

Témata: Iva Pazderková