Jiří Langmajer má hvězdné manýry: Na Slovensku muselo být vše podle něj!

Jiří Langmajer v komedii FUK! v Divadle pod Palmovkou 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

6. srpna 2019 20:37

Jiří Langmajer je hercem, jehož jméno mu získává práci i na sousedním Slovensku, kde nedávno natáčel seriál, který se brzy objeví na obrazovkách. Tvůrci a televizní producenti na něj však možná nebudou vzpomínat jen v dobrém.

Jako za starých časů společného státu, dalo by se říct. Slovenský seriál Hrobári, který bude vysílat tamní televize JOJ, napsal scénárista Petr Kolečko, autor úspěšného seriálu Most!, a hrát v něm bude zase herec Jiří Langmajer. Právě jeho angažmá ale stanici stálo hodně nervů.

"Langmajer měl diář nabitý už na rok dopředu. Za celý rok měl volno necelé tři týdny, během kterých museli natočit celý seriál. Všechno se tedy plánovalo a přizpůsobovalo podle něho," prozradil zdroj slovenského deníku Nový Čas.

Televize však udělala všechno pro to, aby požadavkům herce vyhověla, což také řádně zdůvodnila. "Jiří Langmajer patří k herecké elitě, účinkoval v desítkách divácky úspěšných filmů a seriálů a my jsme rádi, že přijal nabídku hrát jednu z hlavních rolí v novém seriálu Hrobári z pera Petra Kolečka," sdělila deníku PR manažerka JOJky Lenka Filipová.

"Petr to podle mě původně napsal pro pětadvaceti- až pětatřicetiletého chlapa. Ale protože režisér chtěl, aby jsme se tu znovu viděli, tak jsem se kvůli němu musel ostříhat jako blbeček, oholit jako blbeček, vousy si barvím nažluto. Mám takovou čepici, kterou bych v životě nenosil. Prostě hraju mladšího, než jsem. A to je těžké. Ale příjemné," řekl Langmajer k oběti, kterou kvůli seriálu podstoupil zase on.

Témata: Jiří Langmajer