Václav Kotek (†66) odešel do nebe: Loučil se syn Vojta i Cimrmani!

Václav Kotek (vlevo) v jednom z představení Divadla Járy Cimrmana 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

6. srpna 2019 14:05

V pražských Strašnicích se dnes rodina a přátelé naposledy rozloučili s hercem a manažerem Divadla Járy Cimrmana Václavem Kotkem, který nedávno tragicky zahynul. Na smutečním obřadu nechyběl jeho syn Vojtěch, řeč pronesl kolega z divadla Zdeněk Svěrák.

Ve velké obřadní síni krematoria v Praze - Strašnicích se dnes rodina a přátelé rozloučili s hercem a divadelním manažerem Václavem Kotkem (†66), otcem slavnějšího Vojty.

Syn Vojtěch samozřejmě nechyběl mezi smutečními hosty, dorazili také členové souboru Divadla Járy Cimrmana, na jehož chodu se Václav Kotek výrazně podílel. Dorazili Zdeněk Svěrák, Miloň Čepelka, Jan Hraběta či Petr Brukner. Nechyběli ani herci Eva Holubová, Bob Klepl a Bára Štěpánová nebo hudebník Jaroslav Uhíř.

Svěrák se ujal také smuteční řeči, v níž prohlásil, že "je to o to těžší, že Kotek odešel na vrcholu životních sil". Připomněl také, že začínal jako kulisák, protože měl "mdlé oči", čímž i v této smutné chvíli rozesmál pozůstalé. "V nebeské bráně se prokáže potvrzením: Václav Kotek se zasloužil o Divadlo Járy Cimrmana. Díky za všechno, Vašku," řekl na závěr podle Blesku.

Václav Kotek tragicky zahynul 24. července ve svém domě na Karlštejně. Provedená pitva neprokázala cizí zavinění, podle dostupných informací se herec a manažer Divadla Járy Cimrmana zřítil ze schodů a zlomil si vaz.

Témata: Václav Kotek Vojtěch Kotek Svěrák Zdeněk (herec režisér) Divadlo Járy Cimrmana