Zdeněk Srstka (†83) neumíral sám! U postele měl...

Zdeněk Srtka

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

3. srpna 2019 10:20 | Aktualizováno: 3. srpna 2019 22:00

Poslední chvíle strávil Zdeněk Srstka nejen s rodinou, ale i s dalším velmi blízkým přítelem! Společnost mu dělal jeho pejsek – bišonek jménem Sir!

Vztah mezi Zdeňkem a jeho psím parťákem byl opravdu silný! Když Sir cítil, že se blíží poslední chvíle jeho páníčka, proseděl u něj dva dny a zoufale štěkal. Sir je členem rodiny od roku 2015, kdy Zdeňkovi zemřel jeho buldok Andy.

Sám Zdeněk už přitom pejska nechtěl, měl totiž obavy, že by umřel dříve než on! Sira přivedla domů jeho manželka Alena. „Tak jsem si pořídila bišonka. Dokud to šlo, chodili spolu na procházky,“ prozradila Blesku Alena.

Zdeněk Srsteka a Sir byli nerozkušní parťáci. A když oblíbenému herci přestaly sloužit nohy a opuštěly ho síly, pes strávil dlouhé hodiny u jeho postele. Zdeněk ho rád pozoroval, dokonce si s ním povídal.

Když se minulý víkend Zdeňkův už tak špatný stav ještě zhoršil, Sir ihned ppznal, že je to s páníčkem špatné. „Sedl si vedle Zdendy a štěkal. I když ho odváželi do nemocnice,“ popisuje se slzami v očích vdova po Srstkovi. Zklidnil se prý až ve chvíli, kdy Srstka zemřel. Teprve pak začal zase jíst a chovat se normálně.

Témata: Zdeněk Srstka Psi