Zdeněk Srstka (†83) po sobě nechal miliony: Kam zmizely?

Zdeněk Srtka 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

1. srpna 2019 15:36

Zdeněk Srstka nás v pondělí navždy opustil, ale milionový majetek, který poctivě získal, nezůstane ležet ladem. Lidmi milovaný herec totiž otázku dědictví řešil s předstihem. Jak se rozhodl se svými věcmi naložit?

Darovanému koni na zuby nehleď, říká se u nás, a v souvislosti se zesnulým Zdeňkem Srstkou (†83) je to docela přiléhavá věta. Peníze prý půjčoval klidně jen na čestné slovo a velkoryse se zachoval i ke svým příbuzným. Jelikož jej stále více trápilo chatrné zdraví, rozhodl se udělat si v osobních věcech pořádek a majetek rozdal s předstihem.

Už v lednu 2016 přepsal na druhou manželku Alenu dům se zahradou v Klánovicích, ke kterému sám přišel podobně. Zdejší pozemky totiž zdědil po tatínkovi, který je zakoupil v 60. letech a postavil zde chatičku, která nakonec ustoupila bytelnější stavbě.

To se však stalo až o mnoho let později. Ještě v době sametové revoluce totiž Srstka bydlel na Letné, ovšem změna režimu mu udělala čáru přes rozpočet. Činžák totiž zrestituoval původní majitel a herce vykopl. „Argumentoval právě tím naším pozemkem a chatičkou v Klánovicích,“ popisoval podle Blesku důvody vyhazovu.

Srstka se tedy stěhoval na klánovickou adresu, kam si později přistěhoval manželku Alenu a toužil mít mezi sousedy i syna Jiřího, kterému daroval zbylé pozemky. „Tady se ví, že je později prodal. Pořídil si za ty peníze snad nějaký domek, tady se mu stavět asi nechtělo,“ sdělil Blesku jeden z místních starousedlíků.

Legendární herec, kaskadér a vzpěrač zemřel v pondělí v Nemocnici Na Bulovce, smutnou zprávu oznámil právě jeho syn Jiří. Podle výpovědí sousedů na tom byl Srstka zdravotně špatně už delší dobu, několik měsíců nevycházel z domu.

Témata: Zdeněk Srstka