Nikol Moravcová si stěžuje: Novopečená maminka „dojí“ a trpí!

Nikol Moravcová 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

1. srpna 2019 12:55

Nikol Moravcová se teprve před pár dny stala maminkou a na novou roli si tedy zatím zvyká. Někdy jen dost těžko, což přiznala na sociální síti. Před jednou bolestivou stránkou mateřství jí totiž nikdo předem nevaroval.

Moderátorka, herečka a blogerka Nikol Moravcová minulý týden přivedla na svět dceru s krásným jménem Violet. Pár dní poté se rozepsala o bolestivé zkušenosti, kterou však – jak by se mnozí mohli domnívat – není porod, ale kojení. Nikol sice své povídání uvedla humornou poznámkou, pak už si ale spíš stěžovala.

„Dojčenie. Ano, přesně takhle se řekne kojení ve slovenštině. No přísahám!“ napsala na úvod svého instagramového příspěvku. „A vlastně to přesně vystihuje ten zázračný akt, kdy mládě saje mléko matce. Je pro mě až neuvěřitelný, jak samovolný a instinktivní to pro matku, ale i dítě je,“ pokračovala.

Ze slov moderátorky je i dále cítit, že se do nové role opravdu vžila. „Já si třeba neřekla, tak a teď budiž mlíko v mých ňadrech, pokud možno prvních pár dní na imunitu a pak na uhašení hladu a žízně tohoto malého tvorečka. Zařídilo se to tak nějak samo,“ vysvětlovala Nikol.

„A to, že malá saje jak pijavice je další přirozený instinkt, který si neumím vysvětlit, ale teda na co mě nikdo sakra nevaroval, že to bude tak strašně bolet! A to ještě nemá zuby (zato má už mozoly na dásních),“ konstatovala Moravcová.

„Přirovnala bych jí k takový malý amazonský piraně, co se mi každý tři hodiny agresivně přisaje na prso a nechce se pustit. A tváří se přitom jako andílek, samozřejmě. A tak tady válčíme několikrát denně a mně se z toho kojení už kroutí prsty na nohách, ale prej to přejde… Tak už aby! Auuu,“ postěžovala si na závěr.

Témata: Nikol Moravcová